xooxoo

xooxoo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Pierś z kurczaka nadziewana zielonym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna pierś z kurczaka nadziewana zielonym farszem. Przepis jest bardzo szybki, a pierś pyszna i soczysta.

Pierś z kurczaka nadziewana zielonym farszem

Składniki:

Pierś z kurczaka nadziewana zielonym farszem

Na pierś

  • Dwie duże piersi z kurczaka
  • 200 g szpinaku (ewentualnie pęczek młodego szpinaku)
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • garść pietruszki
  • garść koperki
  • łyżeczka masła
  • łyżka oleju
  • łyżka papryki czerwonej suszonej słodkiej

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka nadziewana zielonym farszem

Przygotowanie

Pierś z kurczaka pokroić na połowę i zrobić głębokie kieszonki. Na patelni rozgrzać masło, dodać szpinak i pokrojoną cebulę z czosnkiem. Dodać koperek i pietruszkę drobno pokrojoną.

Wszystko razem ze sobą zmieszać. Przygotowany farsz "zapakować" do piersi. Przygotowaną pierś z kurczaka polać olejem i posypać przyprawami. Wszystko zapiekać w 150* przez około 20 minut.