iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kurczak z maślakami na krótko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Szybki przepis na pierś z kurczaka z dodatkiem świeżych lub mrożonych maślaków. Do tego krążki cebuli i odrobina śmietany. Mam pyszny obiad do którego podajemy ziemniaki lub ryż.

Kurczak z maślakami na krótko

Składniki:

Kurczak z maślakami na krótko

 

  • 2 piersi z kurczaka

 

  • 25 dag maślaków świeżych lub mrożonych

 

  • 1 cebula biała

 

  • 2 łyżki klarowanego masła

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z maślakami na krótko
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki lekko solimy i odstawiamy. Cebule obieramy i kroimy w piórka.

Na maśle podsmażamy cebule dodajemy paski kurczaka, chwilę smażymy. Dodajemy grzyby. Mieszamy.

Doprawiamy solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Chwilę smażymy i zalewamy śmietana.

Redukujemy śmietanę ok 5 min. Podajemy z ryżem lub ziemniakami. 

Tagi:

danie kurczak