Sposób przygotowania:
Kurczak z maślakami na krótko
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki lekko solimy i odstawiamy. Cebule obieramy i kroimy w piórka.
Na maśle podsmażamy cebule dodajemy paski kurczaka, chwilę smażymy. Dodajemy grzyby. Mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Chwilę smażymy i zalewamy śmietana.
Redukujemy śmietanę ok 5 min. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Na maśle podsmażamy cebule dodajemy paski kurczaka, chwilę smażymy. Dodajemy grzyby. Mieszamy.
Doprawiamy solą, pieprzem i wyciśniętym czosnkiem. Chwilę smażymy i zalewamy śmietana.
Redukujemy śmietanę ok 5 min. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.