Sposób przygotowania:
Wieprzowe klopsiki w pomidorach
Mięso i cebulę zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajka i namoczoną ale odciśniętą bułkę, doprawić do smaku i wyrobić masę. W szerokim rondlu rozgrzać olej.
Z masy mięsnej formować małe klopsiki i układać je na tłuszczu.
Smażyć na rumiano z każdej strony. Następnie wlać pomidory i dodać koncentrat i dusić 10 minut. Następnie dodać przyprawy i posiekaną zieleninę, zagotować i podawać z makaronem lub ryżem.
Z masy mięsnej formować małe klopsiki i układać je na tłuszczu.
Smażyć na rumiano z każdej strony. Następnie wlać pomidory i dodać koncentrat i dusić 10 minut. Następnie dodać przyprawy i posiekaną zieleninę, zagotować i podawać z makaronem lub ryżem.
niezły kąsek
zewa
:)