IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Łosoś z pomidorem i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łosoś i świeże warzywa – kompozycja nad wyraz udana

Łosoś z pomidorem i cukinią

Składniki:

Łosoś z pomidorem i cukinią

 

  • 4 mrożone kostki z łososia
  • 4 plastry pomidora sparzonego i obranego ze skóry
  • 4 plastry młodej cukinii ze skórką
  • 1 czarna oliwka (niekoniecznie)
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • kolorowy mielony pieprz do posypania talerza
  • sól do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Łosoś z pomidorem i cukinią
Oliwkę kroimy na 4 plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy na niego zamrożone kostki. Smażymy pod przykryciem około 7 minut. Posypujemy połową przyprawy do ryb i odwracamy na drugą stronę. Sypiemy resztę przyprawy i na każdą kostkę kładziemy plaster pomidora, plaster cukinii i oliwki. Delikatnie solimy. Dosmażamy. Ja podałam z ugotowanymi na parze ziemniakami i zieloną mizerią.
Smacznego!