Sposób przygotowania:
Łosoś z sałatą i orzechami pini
Przygotowanie ryby:
1. Rybę wyjąc z lodówki odpowiednio wcześniej tak aby miała temperaturę pokojową.
2. Skropić obficie sokiem z cytryny i odstawić.
3. Patelnie grillową mocno rozgrzać. Wyłożyć na nią łososia skórą do dołu i smażyć ok 3-4 min zależy od grubości (mój kawałek miał niecałe 4 cm) na średnim ogniu.
4. Łososia przewrócić na drugą stronę i smażyć połowę czasu tego co przedtem.
5. Wyłożyć na talerz i posypać świeżo zmieloną solą i pieprzem.
Przygotowanie sałaty:
1. Sałaty, szpinak i bazylię umyć i poszarpać rękami na mniejsze kawałki.
2. Pomidorki przekroić na pół, por poszatkować dodać do sałaty. Wszystko doprawić sola i pieprzem, skropić oliwą i kremem balsamicznym. Posypać kiełkami rzeżuchy.
3. Orzeszki piniowe podprażyć na patelni i posypać sałatę.
1. Rybę wyjąc z lodówki odpowiednio wcześniej tak aby miała temperaturę pokojową.
2. Skropić obficie sokiem z cytryny i odstawić.
3. Patelnie grillową mocno rozgrzać. Wyłożyć na nią łososia skórą do dołu i smażyć ok 3-4 min zależy od grubości (mój kawałek miał niecałe 4 cm) na średnim ogniu.
4. Łososia przewrócić na drugą stronę i smażyć połowę czasu tego co przedtem.
5. Wyłożyć na talerz i posypać świeżo zmieloną solą i pieprzem.
Przygotowanie sałaty:
1. Sałaty, szpinak i bazylię umyć i poszarpać rękami na mniejsze kawałki.
2. Pomidorki przekroić na pół, por poszatkować dodać do sałaty. Wszystko doprawić sola i pieprzem, skropić oliwą i kremem balsamicznym. Posypać kiełkami rzeżuchy.
3. Orzeszki piniowe podprażyć na patelni i posypać sałatę.
zbysiowa
jaNina
agabi22
alebabka
własnie zaczęłam go używać:) muszę nadgonić zaległości i powrzucać moje przepisy:)
Rossie
alebabka
ale miło:) ale fajnie tutaj:) dzięki za takie przywitanie:) pozdrawiam
kołczu
alebabka
dzięki za przywitanie! ale tu fajnie :)))