krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Łososiowe gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Łososiowe gołąbki

Składniki:

Łososiowe gołąbki

 

  • ziarenka smaku
  • 1 sos biały uniwersalny
  • 600 g fileta z łososia
  • 2 marchewki
  • 2,5 pory (biała część)
  • 1,5 cebuli
  • 1,5 pęczek posiekanego koperku
  • 1,5 łyżka masła
  • pieprz,sól

Sposób przygotowania:

Łososiowe gołąbki
Filety pokrój na kilka porcji, oprósz ziarenkami smaku i pieprzem. Pory podziel na liście, sparz,w liście zawijaj kawałki ryby. Marchew i cebulę oczyśc, pokroj w paski, podsmaż na łyżce masła, podlej 300 ml wody i wsyp sos biały,dodać koperek−zagotój,zawijaski ułoż w garnku, zalej sosem koperkowym,dusić pod przykryciem tak około 20 minutek. :)
Smacznego!!!!!!!!!!!