zozolek

zozolek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 35]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Łososiowe roladki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Polecam przekąski na bazie wędzonego łososia, które zawsze wyglądają bardzo elegancko.

Łososiowe roladki

Składniki:

Łososiowe roladki

 

  • 3 duże naleśniki na słono
  • 200g łososia wędzonego w plastrach
  • 200g białego serka kanapkowego
  • koper
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Łososiowe roladki
 1. Przygotuj 3 naleśniki na słono według moich wskazówek - video.

 


2. Porozdzielaj plastry łososi i połóż je na talerzyku. Koperek i szczypiorek drobno pokrój. Dodaj do serka kanapkowego i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.


 


3. Rozłóż naleśnika, posmaruj dokładnie serkiem, nałóż plastry łososia. Wszystko ściśle zawiń w rulon. Odstaw roladki do lodówki na 3-4 godziny. Po wyjęciu pokrój naleśnika w paski o grubości ok 5 mm. i przekrój każdy kawałek wykałaczką.


Tagi:

naleśniki