Odp: Ciasto z dżemem malinowym

robaczek napisał(a): Macie może przepis z wykorzystaniem dżemu malinowego? Nie chodzi mi o ciasto do wykonania, którego trzeba dodać dżem, ale takie, które jak posmaruję dżemem będę czuła słoneczne lato

Ja bym zrobiła kruche ciasteczka i przełożyła je dżemem Z ciast to biszkopt masa maślana i dżem

Odp: Odp: Odp: Odp: Stokrotki

Dzięki. Kochane jesteście Stokrotki już kupione Czekam na właściwy moment

Odp: Odp: Soda czy proszek

misia5 napisał(a): lukrowanepierniczki napisał(a): Czego częściej używacie przy wypiekach? Wolicie sodę oczyszczoną czy może proszek do pieczenia?

Wolę proszek do pieczenia. Z sodą można przesadzić i jedzenie wypieków z nadmiarem sody nie jest miłe ani przyjemne, bo jest bardzo wyczuwalna. Raz poczęstowano mnie ciastkami owsianymi. Do dzisiaj mam ten smak w ustach Koleżanka dodała tyle sody co w przepisie było. Całą łyżkę. Ciastka owszem był lekkie i puszyste, ale można nimi było czyścić przypalone garnki. Okropność. 


Jakbyś o mnie pisała Mina moich rodziców jak zjedli takie ciastka o smaku sody oczyszczonej była bezcenna. Mama, aż łzy w oczach miała. Od tamtej pory unikam sody jak ognia

Co sypiecie do karmników?

Jak w temacie Jakie nasiona lub ziarna dajecie ptakom do karmników? Oczywiście jak śnieg zasypuje cały świat

Ciasto wegańskie bezglutenowe

Ma ktoś przepis na ciasto wegańskie bezglutenowe? Potrzebuję sprawdzonego przepisu Szukałam i nie mogę takowego nigdzie znaleźć

Zupa selerowa

Jak zrobić dobrą zupę selerową? Moja wychodzi taka nijaka

Pączki serowe

Co zrobić, żeby pączki serowe się nie przypalały? Jeszcze mi się nie udało zrobić tych pączków bez spalenie prawie całości

Dokarmianie ptaków

Jak jest u Was z dokarmianiem ptaków? Dajecie im jakieś "smakołyki" czy unikacie tego jak ognia?

Faworki

Z jakiego ciasta robicie faworki? Stawiacie na tradycyjne wybijane czy może na drożdżowe?

Kolor rosołu

Jak uzyskać śliczny żółty kolor rosołu?