Kokarda z masy cukrowej
- Forum: Kokarda z masy cukrowej
Jak zrobić z masy cukrowej kokardę? Co próbuję to mi się zapada i pęka
Staż w Gotujmy: 3236 dni
Miasto: -
Jak zrobić z masy cukrowej kokardę? Co próbuję to mi się zapada i pęka
Lata temu można było kupić żelki do zapiekania. Wiecie może czy można je gdzieś jeszcze dostać czy zniknęły na stałe ze sklepów.
Mam problem z formą na baranka. Dostałam jakieś 12 lat temu formę od mojej mamy na baranka. Problem w tym, że ta forma nie zatrzymuje ciasta. To nie jest odlew tylko taka składana i spinana takimi klamerkami forma, którą stawia się do góry dnem w innej formie. Ciasto jest wszędzie ale nie w formie. Co zrobić żeby mi w końcu ten baran wyszedł?
Mi właśnie z kupnego budyniu wodą podchodzi i się zastanawiałam czy tylko ja mam taki problem czy ktoś jeszcze ma takie schody z tą masą.
lukrowanepierniczki napisał(a): Czym zakwaszacie zupę ogórkową jak ta nie jest ani trochę kwaśna? Zrobiłam zupę ogórkową i gdyby nie to, że widać w niej ogórki to bym w życiu nie powiedziała, że to ta zupa. Ogórki ani trochę kwaśne nie były
Mi na myśl przychodzi sok z cytryny
A ja nawet nie wiedziałam, że takie batoniki są. Trzeba będzie nadrobić zaległości
To mamy takie samo podejście Też usuwam ten tłuszcz
Ja to bym takie gorące prosto z rosołu zjadła
Jak w tym roku dekorujecie jajka, które trafią do koszyczka?
Testuję nowy przepis na babkę majonezową. Co go robię to mi zakalec wychodzi :/ Macie przepis na taką babkę, która zawsze wychodzi?