Kwiaty z lukru
- Forum: Kwiaty z lukru
Jak zrobić kwiaty z lukru plastycznego? Próbowałam z filmiku zrobić różę ale wyszło mi coś co ciężko nazwać różą
Staż w Gotujmy: 2951 dni
Miasto: -
Jak zrobić kwiaty z lukru plastycznego? Próbowałam z filmiku zrobić różę ale wyszło mi coś co ciężko nazwać różą
Bardzo ciekawy pomysł. Z takimi kluskami się jeszcze nie spotkałam. Jestem ciekawa ich smaku.
mocsłodkości napisał(a): Moje dzieciaki wybrudziły ubrania czymś w rodzaju sproszkowanej cegły. Jak się jej pozbyć? Było mokre i się przykleiło. Odpadło, a plama jak malowana :/
A próbowałaś odplamiacza?
robaczek napisał(a): Szukam ciekawych przepisów na sałatki imieniny. Możecie polecić mi jakieś fajne przepisy, która zaskoczą i zachwycą gości? Będę wdzięczna.
A może ryba po grecku? Co prawda nie wiem czy to można zaliczyć do sałatek, ale u nas znika bardzo szybko
ciasteczka napisał(a): Chciałam do tortu użyć masy orzechowej, którą robiła moja babcia do kruchych babeczek. Robi się ją z przesmażonych i zaparzonych zmielonych orzechów włoskich połączonych z utartym masłem. Jak myślicie nada się ta masa do tortu?
A mogę prosić o przepis na taką masę Z chęcią wypróbuję ją do kruchych babeczek
ciasteczka napisał(a): Jak pieczecie w domu jabłecznik to dodajecie do jabłek rodzynki?
My czasem dodajemy rodzynki. Najlepsze są takie ciemne chyba się koryntki nazywają
misia5 napisał(a): skuter5 napisał(a): Jak przygotowujecie sosy pomidorowe do słoików to jakich przypraw używacie? Dodajecie świeże zioła czy lepiej dodać suszone?
Ja dodawałam świeże. Jednak one ciemnieją i nie wyglądają już potem tak apetycznie. W tym roku zrobię sos pomidorowy bez świeżych ziół i dodam je bezpośrednio do dania, do którego użyję sosu
Też tak uważam. Potem wszyscy wydłubują te czarne kawałki z sosu myśląc, że coś się przypaliło, a ja to wpakowałam do słoika
skuter5 napisał(a): Jaką odmianę gruszek polecacie do deserów i ciast?
Twarde Dzięki temu się nie rozpadną
Ciekawe pomysły. Muszę wypróbować przy następnym nadziewanym makaronie
Suszone grzyby przed dodaniem do zupy moczyć czy nie trzeba?