Odp: Odp: Odp: Maślanka

Wylałam ją. Tak jak piszecie szkoda zdrowia, a maślanka znowu taka droga nie jest.

Makrela

Co można zrobić z wędzonej makreli? Wiem, że pastę, ale chciałabym zrobić coś innego niż pasta na któryś tam już sposób

Odp: Odp: Odp: Makrela

misia5 napisał(a): Pizza z makrelą jest pyszna Jeśli ktoś lubi tą rybę to narzekać nie będzie Ja zrobiłam tak na ryzyk fizyk Zniknęła w oka mgnieniu https://gotujmy.pl/pizza-z-wedzona-makrela,przepisy-pizza-przepis,251954.html 


Wypróbowałam Twój przepis na pizzę z makrelą. Wyszła genialna. Jestem pewna, że będzie powtórka

Odp: Odp: Odp: Pierniczki na choinkę

mocsłodkości napisał(a): Dokładnie. Moje zmiękły po około 4-5 dniach. Teraz choinka czeka na uzupełnienie dekoracji

Moje zmiękły po dwóch dniach

Odp: Muffinki brownie

mocsłodkości napisał(a): Moje dzieci proszą od kilku dni o to bym razem z nimi zrobiła muffinki brownie. jak myślicie z przepisy na brownie mi wyjdą czy muszę szukać specjalnego przepisu na takie właśnie babeczki?

Myślę, że spokojnie możesz spróbować zrobić takie muffinki z ciasta na brownie.

Chleb wiejski

Nie wiem jak Wy ale ja pamiętam zapach domowego chleba, który piekła moja babcia. Przepis niestety przepadł, bo babcia robiła chleb z głowy, a ja byłam za mała żeby pomyśleć że taki przepis nie jest spisany. Teraz już niestety nie da się tego cofnąć. Macie może przepis na taki typowy wiejski chleb, z pyszną chrupiącą skórką i miękkim delikatnym i puszystym środkiem?

Wytrawne wypieki z ciasta francuskiego

Zawsze z ciasta francuskiego robiłam słodkie wypieki. Zastanawiam się nad wypiekiem w wersji wytrawnej. Macie może przepis na taki wypiek?

Omlet biszkoptowy

Potrzebuję sprawdzony przepis na omlet biszkoptowy, który zawsze wychodzi. Moje dotychczasowe próby przygotowania go kończyły się klęską, ale się nie poddaję

Odp: Sernik z owocami

Ja piekłam z owocami leśnymi - miks malin, poziomek, borówek, jagód

Odp: Co z łopatki wieprzowej?

robaczek napisał(a): Zazwyczaj robię z tego mięsa gulasz. Co Wy robicie z tego rodzaju mięsa?

Do bigosu jest idealna Ja mielę ją i robię z niej kotlety mielone albo sos do spaghetti