Odp: Odp: Odp: Pierniczki na choinkę
- Forum: Pierniczki na choinkę
mocsłodkości napisał(a): Dokładnie. Moje zmiękły po około 4-5 dniach. Teraz choinka czeka na uzupełnienie dekoracji
Moje zmiękły po dwóch dniach
Staż w Gotujmy: 3126 dni
Miasto: -
mocsłodkości napisał(a): Dokładnie. Moje zmiękły po około 4-5 dniach. Teraz choinka czeka na uzupełnienie dekoracji
Moje zmiękły po dwóch dniach
mocsłodkości napisał(a): Moje dzieci proszą od kilku dni o to bym razem z nimi zrobiła muffinki brownie. jak myślicie z przepisy na brownie mi wyjdą czy muszę szukać specjalnego przepisu na takie właśnie babeczki?
Myślę, że spokojnie możesz spróbować zrobić takie muffinki z ciasta na brownie.
Nie wiem jak Wy ale ja pamiętam zapach domowego chleba, który piekła moja babcia. Przepis niestety przepadł, bo babcia robiła chleb z głowy, a ja byłam za mała żeby pomyśleć że taki przepis nie jest spisany. Teraz już niestety nie da się tego cofnąć. Macie może przepis na taki typowy wiejski chleb, z pyszną chrupiącą skórką i miękkim delikatnym i puszystym środkiem?
Zawsze z ciasta francuskiego robiłam słodkie wypieki. Zastanawiam się nad wypiekiem w wersji wytrawnej. Macie może przepis na taki wypiek?
Potrzebuję sprawdzony przepis na omlet biszkoptowy, który zawsze wychodzi. Moje dotychczasowe próby przygotowania go kończyły się klęską, ale się nie poddaję
Ja piekłam z owocami leśnymi - miks malin, poziomek, borówek, jagód
robaczek napisał(a): Zazwyczaj robię z tego mięsa gulasz. Co Wy robicie z tego rodzaju mięsa?
Do bigosu jest idealna Ja mielę ją i robię z niej kotlety mielone albo sos do spaghetti
mocsłodkości napisał(a): Dokarmiacie błąkające się po Waszych osiedlach koty?
U nas kotów nie widziałam. Jest za to śliczna ruda wiewiórka, która dostaje od nas kilka orzechów
U nas też zimno. Śniegu za to ani ani. Ponoć w weekend ma się mrozik zjawić więc może i śnieg przyjdzie
Czego można użyć do panierowania mięsa nie licząc bułki tartej?