Odp: Odp: Odp: Czekolada i kokos
- Forum: Czekolada i kokos
Dziękuję za wszystkie pomysły. Muszę je wypróbować
Staż w Gotujmy: 3125 dni
Miasto: -
Dziękuję za wszystkie pomysły. Muszę je wypróbować
Mam w domu sporą ilość czekolady mlecznej oraz kokosu. Macie pomysł jak wykorzystać te składniki?
U nas też zimowo Nie pamiętam kiedy ostatnio było tyle śniegu, który nie zniknął szybciej niż się pojawił
Jakie warzywa najczęściej faszerujecie? Które Waszym zdaniem są najlepsze do tego celu?
Jak robicie krem kawowy do ciast? Używanie kawy rozpuszczalnej czy może parzonej?
Zauważyliście, że w kupnej ( zwłaszcza w tej z hipermarketów) bułce tartej są takie większe "kulki" jakby nie do końca zmielonej bułki?. Ja przesiewam taką bułkę tartą i zostają mi właśnie takie "kulki". Macie jakieś rady do czego to wykorzystać? Już nie mogę się doczekać mojej maszynki do mielenia. W końcu będę miała normalną bułkę tartą
W TV widziałam urywek reklamy, w której do formy silikonowej wlewane były rozpuszczone kredki świecowe. Próbował ktoś z Was tak robić?
Macie pomysł co można wyczarować z udek z kurczaka na obiad? Wiem, że można udusić upiec lub ugotować. Jednak zawsze jest to to samo. Chciałabym zachwycić rodzinę. Macie jakieś pomysły?
Zrobiłam w domu wafle z masą z mleka w proszku. Zawsze miałam chrupiące wafelki a tym razem są mega gumowe. Co się z nimi stało?
Co dodajecie do sałatek makaronowych żeby wyróżniały się i nie były takie jak zawsze?