Odp: Jakie klocki
- Forum: Jakie klocki
robaczek napisał(a): Chciałbym kupić dziecku w wieku 5 lat klocki. Pytanie tylko jakie będą najlepsze. Lepsze będą kolorowe drewniane czy może plastikowe?
Ja jestem za drewnianymi
Staż w Gotujmy: 3127 dni
Miasto: -
robaczek napisał(a): Chciałbym kupić dziecku w wieku 5 lat klocki. Pytanie tylko jakie będą najlepsze. Lepsze będą kolorowe drewniane czy może plastikowe?
Ja jestem za drewnianymi
Mam problem. Zrobiłam, a w zasadzie usiłowałam zrobić zupę krem z pieczarek. Niestety zupa nie wyszła kremowa, bo pieczarki nie chciały się do końca zmiksować. Pełno w zupie takich drobnych kawałków, które sprawiają, że jedzenie tej zupy do przyjemnych nie należy. Co robicie żeby Wasza zupa krem z pieczarek była faktycznie kremowa a nie z nie wiadomo czym w środku?
Powiedzcie mi proszę czy blaty do tortu bezowego robi się z takiego samego przepisu jak na małe bezy? Czy trzeba dodać coś jeszcze do takiej bezy?
Jak długo przesmażać leśne grzyby, żeby były gotowe do jedzenia? Jest jakiś określony czas czy robi się to na wyczucie?
Planujemy kilkudniowy wakacyjny wyjazd. Mąż chce na mazury a mi się marzą nasz polskie góry. Macie jakieś sprawdzone miejscówki żebyśmy mogli przejrzeć oferty i wybrać najlepszą, która zadowoli oboje z nas?
Jak długo smażycie jajka sadzone? Jakiego tłuszczu do tego celu używacie?
skuter5 napisał(a): Jak długo gotujecie bigos?
My gotujemy bigos 3-4 dni. Codziennie dokładamy inne dodatki. Na koniec danie jest pełne niespodzianek
U nas pada. Jest paskudna pogoda, która sprawia, że człowiek zasypia nawet po mocnej kawie.
mocsłodkości napisał(a): Lata temu miałam klapki fakirki. Uwielbiałam je. Kilka dni temu kupiłam sobie takie. Masakra Jak przetrwać kilka pierwszych dni? Normalnie jak je zdjęłam po całym dniu chodzenia w nich czułam się jakbym po mchu chodziła
Stopy aż paliły. Jak radziliście sobie z bólem po chodzeniu w takich klapkach?
Ja się nie przyzwyczaiłam. Po 4 dniach klapki poszły w odstawkę, bo mnie stopy, aż paliły.
Jak zdjąć skórkę z pomidora? Próbowałam sparzyć i dać do zimnej wody, ale zadziałało to tylko na część pomidorów. Reszta ma skórkę tak przyczepioną, że nie ma szans na jej zdjęcie bez zniszczenia pomidora. Macie jakiś pomysł?