Odp: Ciasto francuskie nie wyrosło
robaczek napisał(a): Co może być przyczyną tego, że ciasto francuskie nie urosło? Wsadziłam do piekarnika miała być kremówka, a było nic :/
A nie wyrosło całe czy tylko brzegi?
Staż w Gotujmy: 2951 dni
Miasto: -
robaczek napisał(a): Co może być przyczyną tego, że ciasto francuskie nie urosło? Wsadziłam do piekarnika miała być kremówka, a było nic :/
A nie wyrosło całe czy tylko brzegi?
U nas w niedzielę były cztery pory roku w jeden dzień i to na zmianę. Jak wiosna, potem lato, następnie jesień i zimna. I tak w koło I wyjdź to człowieku na spacer. Jak tu się ubrać
Jak długo pieczemy karkówkę w kawałku? Wszędzie przepisy są na schab, albo szynę. Mi się marzy karkówka, a nie wiem ile ją piec i w jakiej temperaturze.
Zbliża się długi weekend majowy. Macie jakieś plany z nim związane? Pogoda raczej nas nie rozpieszcza i jak tak dalej pójdzie to grillowanie odpada. Co robić jak pogoda nie dopisuje?
Kończy się data ważności płatków migdałowych. Do czego można je wykorzystać?
Dostałam od koleżanki miodownik. Problem w tym, że jeszcze mam trochę ciast po świętach, a szkoda, żeby się zmarnował. Mogę go zamrozić?
Z czego robicie marynaty do mięs? Dodajecie jakieś sosy typu sojowy albo ocet np. balsamiczny? Jakie kombinacje do jakiego rodzaju mięsa pasują a jakich lepiej nie łączyć?
Co dodać do gotującego się ryżu, żeby uzyskać śliczny złoty kolor? Jakieś pomysły? Wolałabym coś naturalnego. Mam co prawda żółty barwnik, ale szczerze mówiąc nie chcę go dodawać. Mamy tyle chemii w jedzeniu, że do gotowania ryżu nie chcę jej dodawać.
Wypróbowałam kurkumę. Dałam szczyptę na początku potem trochę więcej, bo wydawało mi się, że ryż jest za blady. Ryż wyszedł genialnie żółty Dzięki za rady
Zrobiłam ciasto z prażonym kokosem. Jednak się przeliczyłam i zrobiłam go za dużo i "trochę" go zostało. Można go przechować? Jeśli tak to ile można go trzymać?