kocham wytrawne jedzenie i hardcorowe tatuaże

Odp: Grzane wino - komentarze

warzne żeby zagrzać a nie zagotować innaczej czar pryska.......a ja dodaję jeszcze kardamon i troszkę św. imbiru

Odp: Jaki mocny alkohol lubicie?

JD ale bez lodu
maltowane whisky ale nie wszystkie , np uwielbiam Oban i Glenfiddich ale już Taliskera nie bardzo

Odp: Nowe pomysły

dobry a jakby podstawowy pasek zostawić na stałe (taki rodzaj zawijania strony gdzie jej część jest stale widoczna) ...myślę ze to ułatwi poruszanie się w portalu... co ty na to?

Odp: Regionalne nazwy potraw

co do kaszub ...
frikase - to taki kurczak w potrawce na słodko

Odp: Odp: Mit czy fakt?

dobry napisał(a): mit

po zjedzeniu goracego pieczywa boli brzuch
mit? fakt?
zależy od ilości ... mit

Odp: Tu serwis chwalimy :D

nareszcie miejsce gdzie wszyscy są normalni .... i gdzie można wiele się nauczyć...gratulacje... gdzieś przemknęła mi w postach propozycja spotkania w górach ... a może by tak pomyśleć nad wspólnym pogotowaniem ...jak gazdzinę się przekabaci to może i do kuchni nas wpuści ...

Odp: Dlaczego alkoholi nie można mieszać?

Gabi napisał(a): Przecież w drinkach są pomieszane...?
i nie tylko ... rewelacyjne są mieszanki alków z jedzonkiem

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Dlaczego alkoholi nie można mieszać?

jarek-energy napisał(a): Absinth inaczej piołunówka , w tej chwili niedozwolona produkcja w europie z wyjątkiem Czech , gdzie produkuje sie go wg starej receptury ok80 % , alkohol halucynogenny i kultowy jak filmy Jarmusha , Van Gogh obciał sobie po nim ucho dla mnie jest the best obok tequilli i buorbona
małe sprostowanie... absyntu nie wolno produkować również w czechach ... to co robią w czechach pod nazwą zbliżoną jest zwykłą wódką anyżową zabarwianą chemicznie a jej zawartość alkoholu wynika z kilkukrotnej destylacji ... w poczatkach 20 wieku zabroniono produkcji absyntu po wielu przypadkach śmierci po spożyciu tego trunku ... wcześniej prawa do sporządzanie miała francuska firma pernod richard istniejąca do dziś ... a co do czech to tacy europejscy chińczycy ...kopiują wszystko ... mają również wódkę cannabis w której nie znajdziesz ani krzty THC pomimo że posiada na dnie garść nasion Marysi ...

Odp: Dowcipy kulinarne

wkurzony ciągłymi reklamacjami na posiłki kierownik sali wpada na zaplecze kuchni i krzyczy
-gdzie jest szef kuchni
na co młody praktykant
- skoczył na miasto coś zjeść , przecież ma przerwę

Odp: wątek dla dzieciatych czyli jak oswoic malucha?

moja młoda (1,9) wciąga wszystko ...jak tylko skończyła okres piersi i kaszek nie byłomowy żeby jadła jakieś tam zupki ... chciała jeść to co my - dorośli .z atrakcji na początek poszły kiszone ogórki , śledzie , wszystkie duszone mięska z sosami , żurek no i SZPINAK i surówki ...oczywiście pamiętam że są rzeczy których taki miniaturowy człowieczek nie powinien jeść ... ważne żeby potrawy podane dziecku wyglądały tak jak te nasze na talerzu i dużą rolę odgrywa to aby posiłek był spożywany wspólnie z dzieckiem ... np. jak my pijemy czerwone wino to młoda ma swój sok z czarnej porzeczki itd ... z ciekawostek ostatnio przekonała się o walorach oliwek i anchovies w sałatce , a do kaparów podeszła naukowo otwierając listek po listku i rozcierając je po całym stole ( zapach unosił się po całej knajpie)