kocham wytrawne jedzenie i hardcorowe tatuaże

Odp: Dowcipy kulinarne

przychodzi dystyngowana para do ekskluzywnej restauracji
pani zamawia
-poproszę o jakąś specjalność szefa kuchni , tylko proszę mi nie podawać tego co wszędzie
pan zamawia
-ja poczekam przy martini i z przyjemnością zobaczę tę specjalność a wtedy podejmę decyzję
kelner dyskretnie wycofał sie do kuchni i już po chwili ...przy stole pojawia sie młody dobrze zbudowany włoch zupełnie nagi mówiąc ...
-jestem szefem kuchni , moja specjalność to sex ...to drogie danie ale i tak mąż musi zapłacić podwójnie

Odp połączenia.

cremebrule napisał(a): chef napisał(a): dobry napisał(a): Wpisujcie tutaj to chetnie poeksperymentuje z nimi.
Ja np. uwielbiam twarozek z drzemem, miodem lub nutella, co moja zone przyprawia o zawrot glowy
Albo daje pomidora w sezonie jak sa takie piekne, doslownie na wszystko. Czy naprawde pomidor na bialym serze jest pfuj?
śledzie w miodzie , suszonych śliwkach i czerwonym winie? .... rewelka z pumperniklem i 100-teczką... pozdrawiam


uuu, brzmi pysznie! przepis poprosze wstawię niebawem

Odp: Odp: Odp: Kurczak z połączenia.

co do nietypowych polączeń to polecam zapoznać się z ideologią surf&turf gdzie łączy się smaki mięsa z owocami morza czy rybami ,naprawdę fajna kuchnia tylko trzeba się przełamać ,dla przykładu ja już od dawna raczyłem gości polędwicą z sosem z marynowanej sardeli , wszyscy chwalili pytając o sos lecz gdy mówiłem to miny były różne....

Odp: Kurczak z czekoladą? Parówki z dżemem? Najdziwniejsze połączenia.

dobry napisał(a): Wpisujcie tutaj to chetnie poeksperymentuje z nimi.
Ja np. uwielbiam twarozek z drzemem, miodem lub nutella, co moja zone przyprawia o zawrot glowy
Albo daje pomidora w sezonie jak sa takie piekne, doslownie na wszystko. Czy naprawde pomidor na bialym serze jest pfuj?
śledzie w miodzie , suszonych śliwkach i czerwonym winie? .... rewelka z pumperniklem i 100-teczką... pozdrawiam

Odp: Zielony sos Carry

zielone curry jest najostrzejszą odmianą tego specyfiku ...także polecam ostrożnośc w dodawaniu do potraw ... a co do mleka kokosowego nadaje specyficzny dalekowschodni smak potrawom ... polecam banany pieczone w sosie kokosowym z dodatkiem zielonego curry ( potrawa podstawowa w diecie balijczyków...ostre ale fajne)

Odp: Odp: Odp: Odp: tak o maśle

cremebrule napisał(a): no a ta woda i bialko to to mleko moje...
niestety nie bo mleko to woda+białko+tłuszcz (patrz nasze sklarowane masło)

Odp: smaki dzieciństwa

marchew w miodzie... mniam

Odp: Piekielna kuchnia Gordona Ramsaya?

Hanna napisał(a): Ogladaliscie moze na TVNstyle Piekielną kuchnie Gordona Ramsaya? Jak Wam się podoba? Wzielibyscie udział w polskiej wersji programu? Bo ja mam troche mieszane uczucia...
nie miała byś mieszanych uczuć , jak byś wiedziała że praca z Gordonem (nawet w takim turnieju) daje tym ludziom szansę zarabiania do 60000 funtów rocznie ... to nawet na tamtejsze warunki ogromne sumy... ja bym chciał mieć w swoim CV pracę w jednej z jego knajp ... on jest w Anglii po prostu guru