kocham wytrawne jedzenie i hardcorowe tatuaże

Odp: Odp: Odp: Co jecie w pracy?

dobry napisał(a): chef napisał(a): niestety wszystko -taka praca...
niech dane mi bedzie odgadnac: jestes krytykiem kulinarnym!?
raczej jestem poddawany krytyce ...

Odp: Odp: slowfood

widzicie w UK tak dla kontrastu ... jest wiele miejsc uznanych za najlepsze knajpy na świecie ... to nie francuzi wiodą prym w tym stuleciu ... ajednak świadomość fast food'ów bierze górę .... zastanawiam się kiedy zamiast jedzenia będziemy przyjmować pigułki zawierające odpowiednią ilość energi , witamin , minerałów etc ... żeby funkcjonować

Odp: Odp: Odp: nie ma dobrych restauracji

Dutkiewicz napisał(a): cremebrule napisał(a): bar Sajgon na ursynowie, najlepszy chinczyk jakiego jadlam do tej pory

Spox, tez czasami lubie pochrupac, tylko dlugo sie gotują skubańcy

widzisz stary bo chińczyka trzeba sparzyć tylko a później podsmażyć ...gotowany nie najlepszy...

Odp: nie ma dobrych restauracji

znów przejechałem pół europy i moja opinia się potwierdziła ... całe szczęście że szefowie zmieniają pracę to i otoczenie sal restauracyjnych się nie nudzi....

Odp: Co jecie w pracy?

niestety wszystko -taka praca...

Odp: Moje dziecko nie chce jeść w przedszkolu. Macie na to jakiś sposób?

w przedszkolach karmią o regularnych porach ...dzieci tego nie lubią ... wolą zjeść wtedy kiedy chcą i to na co mają apetyt ...podchodząc sprytnie do tematu można trzylatka bez problemu nauczyć jeść szpinak z apetytem , zachowania w restauracji ,czy jedzenia w przedszkolu co dzień o 12stej ... są przy tym trzy zasady
1.nie zmuszać
2.nagradzać za postepy
3.uczyć poprzez zabawę
oczywiście problemem może być twój brak czasu...lub kretynka-przedszkolanka
życzę powodzenia

Odp: Maklowicz swój chłop

bynajmniej nie mieni sie być kucharzem a tylko smakoszem....

Odp: Mit czy fakt?

jarek-energy napisał(a): zabawa - dodajcie swoje
mit czy fakt? :
- kiedy wlozymy srebrna lyzeczkę do szyjki butelko od szampana , spowodujemy iż gaz nie bedzie uchodzil z niego tak szybko i na drugo dzien po wyjęciu z lodowki bedzie tak samo nagazowany.
niestety kit ale to itak nie ma znaczenia bo jak otwieram szampana to nie ma co chować do lodówki

Odp: Dowcipy kulinarne

akcja dzieje się w restauracji ,która szczyci sie tym że jest w stanie ugotować gosciom co tylko sobie wymyślą...
przychodzi klient tzw. szyderczy cynik
-poproszę gulasz z zyrafiej szyi z makaronem...
kelner przyjmuje zamówienie do realizacji po czym wraca po dwuch minutach i mówi
-przepraszamy pana najmocniej ale nie możemy zrealizować pańskiego zamówienia
- wiedziałem hehe to tylko tak się przechwalacie a głupiego miesa z szyi żyrafy nie macie
- ależ jest pan w błedzie a owszem i mamy zabrakło nam tylko dziś makaronu
-?!?!

Odp: Dowcipy kulinarne

tradycyjny
....keeeelner w mojej zupie pływa komar
kelner leniwie spogląda na talerz i mówi ... nie goraczkuj się pan nie ugryzie bo juz się utopił