Arcydzieła dzieci
- Forum: Arcydzieła dzieci
Jak dostajecie od swoich dzieci różnego rodzaju obrazki to co z nimi robicie? Zostawiacie czy wyrzucacie? Mnie już miejsca brakuje Mam kilka pudeł w piwnicy
Staż w Gotujmy: 3245 dni
Miasto: -
Jak dostajecie od swoich dzieci różnego rodzaju obrazki to co z nimi robicie? Zostawiacie czy wyrzucacie? Mnie już miejsca brakuje Mam kilka pudeł w piwnicy
Obchodzony jest w szkołach Waszych dzieci dzień św. Patryka?
Zostaliśmy zaproszeni na urodziny bratanicy mojego męża. Planowaliśmy kupić dziewczynce jakąś książeczkę i coś z Myszką Minie, którą uwielbia, ale okazuje się, że dziewczynka niszczy wszystko co jej w ręce wpadnie. Co dać w prezencie, żeby nie zostało to zdemolowane w oka mgnieniu?
Jak zrobić dobry i aromatyczny fondant czekoladowy?
Barracuda_net_pl napisał(a): Takie ryzyko zawsze istnieje, ale jest ono małe. Zapewne sposób przygotowania zmieniłaś może coś inaczej?
Właśnie niczego nie zmieniałam. Zawsze robię ją tak samo. Teraz jednak smakuje zupełnie inaczej. Czuję się jakbym rumianek piła
biedroneczki napisał(a): Jakiej gwary chętnie byście się nauczyli? Która waszym zdaniem jest najtrudniejsza?
Ja z chęcią poznałabym gwarę śląską A najtrudniejsza chyba to gwara kaszubska. Brzmi bardzo ciekawie, ale chyba bym jej nie opanowała.
biedroneczki napisał(a): Na czym najczęściej smażycie jajecznicę? Robicie ją na maśle czy może na przesmażonym boczku? A może jeszcze inaczej?
Zdecydowanie na maśle Mój szwagier robi pyszną na boczku
biedroneczki napisał(a): Jak przygotowujecie tort to jak grube są blaty biszkoptowe? Na zagranicznych filmikach biszkopt ma chyba 6-7 cm grubości.
Ja kroję na 1,5-2 cm.
biedroneczki napisał(a): Jak przygotowujecie tort przekładany np. bitą śmietaną i wiśniami to ile masy dajecie pomiędzy biszkopty? Ja daję sporo, a jak jadłam tort u znajomych to masy było jak na lekarstwo. Praktycznie sam biszkopt.
Jak robię tort z samą bitą śmietaną to daję całą na jeden blat. A jak do śmietany dodaję owoce lub inne dodatki to połowę lub 1/4 w zależności jak dużo dodatków do śmietany dodaję
Jakie specjały tłustoczwartkowe zagoszczą na Waszych stołach? Czego absolutnie nie może zabraknąć?