Migdały
- Forum: Migdały
Mamy od świąt miks orzechów. Są wśród nich migdały. Jak się do nich dobrać? Są tak twarde, że nawet młotek nie daje rady.
Staż w Gotujmy: 3246 dni
Miasto: -
Mamy od świąt miks orzechów. Są wśród nich migdały. Jak się do nich dobrać? Są tak twarde, że nawet młotek nie daje rady.
biedroneczki napisał(a): Jakiej mąki używacie do naleśników? Nie chodzi mi o producenta tylko bardziej o typ mąki
Ja używam mąki wrocławskiej. Ona ma chyba typ 500. Mogę się jednak mylić
lukrowanepierniczki napisał(a): Do czego używacie siemienia lnianego? Mam dwa opakowania, które w prezencie dostałam i nie wiem co z nimi począć.
Przy pieczeniu chleba, możesz dodawać je do ciasta
misia5 napisał(a): lukrowanepierniczki napisał(a): Może mi ktoś polecić przepis na ciasteczka bez glutenu?
Zerknij na te przepisy: https://gotujmy.pl/bezglutenowe-ciasteczka-kokosowe,przepisy-ciasteczka-bezglutenowe-przepis,258920.html https://gotujmy.pl/bezglutenowe-ciasteczka-z-czekolada-i-rodzynkami,przepisy-ciasteczka-bezglutenowe-przepis,259459.html https://gotujmy.pl/bezglutenowe-ciasteczka-z-kleiku-ryzowego,przepisy-ciasteczka-bezglutenowe-przepis,259258.html Może któryś przypadnie Ci do gustu
Podkradam przepisy Muszę je wypróbować
skuter5 napisał(a): Co raz bliżej Walentynki Macie jakieś plany na ten dzień? Czy to kolejny dzień roku i nie przywiązujecie do niego większej wagi?
W pracy :/ Rozmijaliśmy się cały tydzień Nie lubię takich dni.
skuter5 napisał(a): Pewna starsza pani poprosiła mnie o umycie jej lampy w kuchni. O zgrozo jest ona cała lepka i mega tłusta. Jak ją umyć żeby jej nie zepsuć ani nie podrapać?
Ja bym samo szkoło zdjęła i wsadziła do gorącej wody z mydłem. Potem ostrożnie myła.
Z jakiego ciasta u Was w domu przygotowywane są racuszki?
skuter5 napisał(a): Co sądzicie chodzeniu do fast foodów? Bywacie w nich czy omijacie je szerokim łukiem?
My chodzimy, ale raz na jakiś czas
mocsłodkości napisał(a): U Was też taka szalona pogoda? Dopiero co śnieg zalegał na ziemi, a teraz słońce przypieka jakby wiosna w pełni była
U nas to samo. Do tego jeszcze padało. Taki miks pogodowy
robaczek napisał(a): Co zrobić żeby masa do tortu w dodatkiem masła się nie zważyła? A jak już się tak stanie to co zrobić żeby ją uratować?
Mi jak się masa zaczyna ważyć to lekko ją ogrzewam nad parą. Potem nadal ucieram Najczęściej dzieje się tak gdy za szybko dodaję np. budyń do masła