Odp: Dżem śliwkowy z piekarnika.

Co prawda nie piekłem,ale z tego co znajoma mówiła to najlepiej jest piec w piekarniku,są rozbieżności co do temperatury. Ja mam informację o temp. 200 stopni,natomiast w praktyce jest ona chyba niższa.

Odp: Jak gotować ryż i inne kasze?

Wg mnie najlepszym sposobem jest po prostu ugotowanie wody,po czym wrzucenie woreczka ryżu/kaszy i odczekanie 15 minut na wolnym ogniu. Sposób banalny,ale najbardziej praktyczny

Odp: Żeberka duszone w coli

No właśnie też zastanawiam się nad tym czy to w ogóle jest zdrowe,bo smaczne z pewnością. Bardzo lubię cole,ale z żeberkami? Kwestia smaku

Odp: Odp: Odp: Czy kisicie w domu kapustę?

Glumanda napisał(a): DoDomku napisał(a): Sztuka kiszenia kapusty wymaga naprawde dużo wprawy i doświadczenia. Pamiętam że u mojej babci kisili ją w beczce bosymi stopami

Taak... z pewnoscia kisili ja bosymi stopami.. jak ich uprzednio nie umyli
Mysle, ze chodzilo Ci o udeptanie kapusty...


Dokładnie o to mi chodziło,o udeptanie kapusty Pamiętam to bardzo słabo,dlatego pomyliłem te czynności

Odp: Zamierzam upiec szarlotkę z bitą śmietaną ale nie wiem co i jak

Z tego co się orientuje,to na forum jest kilka przepisów na szarlotkę. Najlepiej smakuje upieczona przez siebie,to sprawia wielką satysfakcję Mi najbardziej smakuje na kruchym cieście.

Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?

Nie no,bez zbytniej przesady- Andrzejki swoją drogą,a Boże Narodzenie swoją A ten piernik na ostatnim zdjęciu,z jaką jest polewą/posypką? Chodzi mi o tą zieloną.

Odp: Mango - jak wybierać dobre do zjedzenia

Zostawiasz Mango chłodnym miejscu? Zawsze myślałem,ze ten owoc potrzebuje ciepła,dlatego u nas stoi w kuchni,tam gdzie z reguły bywa najcieplej.

Odp: strucla makowa

Przepis na strucle jest prosty,wiec potrzeba tylko trochę czasu oraz uwagi aby je przyrządzić. A czy zamiast papieru do pieczenia używaliście kiedyś folii aluminiowej?

Odp: Tanio- oszczędnie - nie znaczy biednie

U mnie w zamrażarce przeważa oczywiście mięso i od czasu do czasu warzywa po meksykańsku Zgodze się,że oszczędnie nie zawsze znaczy biednie,bo potem okazuje się że większość jedzenia wyrzucamy do kosza,więc lepiej nie przesadzac.

Odp: Ale z czym to się je?

A ten sos w butelce można dodać do mięsa duszonego lub bitek,oczywiście do smaku. Próbował go ktoś może? Ta musztarda w proszku jakoś nie wzbudza mojego zaufania...