Odp: Garderoba

czytałam książkę na ten tema(szkoda że mało z niej pamiętam) ale mogę napisać co pamiętam
1 facet przepuszcza w drzwiach
2.zdejmuje płaszcz kobiecie potem swój
3 jak kelner prowadzi do stolika idzie za kobietą
4 odsuwa jej krzesełko
5 kelner podaje menu kobiecie bez podanych cen facetowi z cenami
6 serwetkę kładziemy na kolanach
7 kobieta jak nie wie co to jest bololo bereszon to pyta kelnera żeby nie wybrać dania zbyt drogiego ani zbyt taniego
8 jak facet coś zamawia to kobieta tez musi(nawet jak nie jest głodna)
9 kobieta najpierw informuje co wybrała tak by facet mógł najpierw zamówić jej danie a potem swoje
no to takie podstawy które pamiętam z działu "przed jedzeniem"

Odp: Ser

  • Forum: Ser

ja nie lubię kozich z pasteryzowanego mleka od turka i danmisa

Odp: Co jecie w pracy?

a na tych statkach to chyba o to chodzi żeby 200 wygłodniałych facetów po 6 miesiącach rejsu nie rzuciło się na jedną kobitkę bo ja jakoś innych przeciwwskazań nie widzę a jeśli chodzi o mechaników to mam koleżankę super zna się na ciężarówkach (to moje ulubione autka)no ale fakt jest faktem że siłę też ma do wszystkiego trzeba mieć predyspozycje

Odp: Slodycze!

a i trzeba pamiętać że słodycze nie są wegańskie

Odp: Slodycze!

chałwa pierwsze miejsce(ta podróbka z Optimy a nie oryginał)hihihi a dalej to wszystko byle nie słone

Odp: Polskie piwo

ale miały być polskie to Carlsberg Polska sie nie liczy;p

Odp: Creator, przybywaj!

o racja racja mam nadzieje że go nic nie zjadło bo z niego to taki kulinarny Indiana Jones

Odp: Dyskusja na temat podziałów:)

o pamiętam jak o to była walka w domu hehehehe ja wyjadałam zawsze góre a dupki zostawały

Odp: Odp: Odp: gotowanie z kolorowych gazetek....

chef napisał(a): mediana napisał(a): o i bardzo słusznie ja też tak robię czasem zmieniam bo mi coś nie pasuje albo gdy tego nie mam w lodówce (przecież nie będę kupować jakiś tam dodatków bo potrzeba dwie łyżki)
... oj źle źle.... wytrwawna kuchnia oparta jest właśnie na takich niuansach.... takie troszkę czegoś może całkowicie odmienić smak... pamiętam jak kiedyś nie mogłem odnalźć smaku dla zupy tom yum ... aż wreszcie poddałem się i spytałem o składniki tajlandczyka i wiesz co? ... zabrakło mi ździebełka pasty tamaryndowej... ismak się odnalazł...


ale ja się absolutnie z Tobą zgadzam tylko czasem nie pozwalają na to finanse a i jeszcze inna kwestia jeśli chodzi o produkty które mogą długo stać otwarte (bo potrzebne były dwie łyżeczki a nie cała butelka) to nie ma problemu gorzej z jakimś wynalazkiem co trzeba go zjeść np jakaś pasta krabowa i potem cały tydzień jest z pastą krabową bo trzeba jakoś to zjeść (to był przykład abstrakcyjny ale wiadomo o co chodzi)

Odp: kwiaty w potrawach

jarek a piłeś kawę z kandyzowanymi płatkami różanymi