Odp: co sprzedają na jarmarkach i odpustach?
no są tresowane papużki co wyciągają papierki z wróżbami
Staż w Gotujmy: 5922 dni
Miasto: -
no są tresowane papużki co wyciągają papierki z wróżbami
no ja polecam browar ciechanów z ich sztandarowym ciechanem miodowym można spróbować także pszenicznego, portera i stout ciechanowski (o ile miodowe jest w centralnej Polsce) to pozostałe chyba tylko w powiecie Na pomorzu to Bosman a ponieważ ja lubie aromatyzowane to też dobre jest fortuna czarne miodowe i a z jasnych to złoty smok
tylko nie nagradzaj go jedzeniem
a ten de longhi to spienia mleko? a co powiecie na saeco via veneto czytałam pochlebne opinie ale jeszcze poradzę się was
robi się dziurkę przebijakiem w zaznaczonym na kokosie miejscu a potem wypija zawartość z dodatkiem procentów a reszta to na wiórki
chyba więcej niż 3,2 % nie kupisz w woreczku to też jest pasteryzowane tylko krócej
http://www.wedlinydomowe.pl/ dla ciekawych ja to tylko pieczenie i pasztety jak na razie
ponieważ jest ponad 250 odmian istnieje wiele systemów klasyfikacji min podział dotyczy wielkości bulw (jest to ważne w przypadku ziemniaków frytkowych) i ich wyrównania im lepsze tym mniejsze straty przy mechanicznym obieraniu z tego co wiem to Lord jest bardzo dobra. dodatkowo łączy się z tym kształt bulw przemysł preferuje wydłużone Zwraca się również uwagę na głębokość oczek najbardziej płytkie mają Gracja i Korona.Klienci zwracają uwagę na kolor skórki nie może być zbyt gruba i popękana dlatego wybierane są odmiany Denar ,Drop i Bard (skórka różowa czerwona i filetowa jest preferowana głównie w obu Amerykach)
To co nas interesuje czyli strona kulinarna dzieli ziemniaki na typ A (sałatkowy) i B (ogólnoużytkowy) Do odmnian gotujących się w całości nierozsypujących o małej zawartości skrobi należą Bard Lord i Korona (Lordy w centralnej Polsce są najpopularniejsze) Ze względu na smak na targowiskach można wybierać z Bili Lorda i Orlika o jasnożółtym miąższu i Irys o miąższu białym
pytanie wynikało z tego że u mnie w domu nie jada się takich połączeń rybę się je z marchewką i groszkiem a pomidora z cebulą i ogórkiem kiszonym
no tak kwiaty robinii w cieście naleśnikowym i jeszcze marynowana nasturcja