Odp: Ogryzki i pestki z jabłek
- Forum: Ogryzki i pestki z jabłek
U nas ogryzki z jabłek i nie tylko z tych owoców trafiają na kompost Robaczki też coś jeść muszą
Staż w Gotujmy: 4988 dni
Miasto: -
U nas ogryzki z jabłek i nie tylko z tych owoców trafiają na kompost Robaczki też coś jeść muszą
mocsłodkości napisał(a): Jak Ci się udało zrobić taką polewę na batonikach? Wyglądają jak ze sklepu. A ta dekoracja robi wrażenie. Z chęcią bym spróbowała takiego batonika. wyglądają czadowo. Dzieciaki byłby zachwycone.
Dobrze schłodzone batoniki zanurzałam w czekoladzie. Robiłam to stopniowo. Najpierw jedną stronę i odstawiałam do zastygnięcia. Potem kolejną i tak dalej Trochę trwała ta "zabawa" ale warto było, bo dzieciaki były zachwycone
Bardzo interesujące. Nie pomyślałabym o mrożeniu ogórków. Mają dużo wody i bałam się pakować je do zamrażarki. Spróbuję na jednym Jestem ciekawa efektów
My też zrywamy takie małe zgrabne cukinie. Wolimy nie wyrzucać środka A takie małe i średnie cukinie mają miękkie i delikatne wnętrze i są idealne np. do leczo
mocsłodkości napisał(a): Wiecie może gdzie można kupić suszone jagody? Kiedyś kupowałam w jednym ze sklepów internetowych, ale ostatnio ich nie ma. Zawsze mam zapas a tu klops. Jagód jak nie było tak nie ma.
Sprawdź w sklepach ze zdrową żywnością. Myślę, że tam je znajdziesz. Możesz też spróbować sama ususzyć choć trochę z tym schodzi
Teraz po mega upalnym popołudniu zrobiło się chłodno. Stało się tak po sporej ulewie, której towarzyszyła burza . W końcu w mieszkaniu można normalnie oddychać
Możesz użyć np. takiego sosu https://gotujmy.pl/aromatyczny-sos-pomidorowy-do-pizzy-i-nie-tylko,przepisy-pomidory-przepis,201839.html Wystarczy, że zrobisz go z mniejszej porcji
Nie ma to jak pizza z aromatycznymi kurkami i świeżymi kolorowymi pomidorami. Kto ma ochotę?
U nas poniedziałek był mega upalny. Teraz mimo późnej pory na polu jest ciepło jak nie wiem co. Nawet wiatr, który wieje jest ciepły. Zero ochłody. Oj będzie się jutro działo
Próbowałam obu sposobów i szczerze mówiąc wolę surowe mięso kaczki układać na zimnej patelni. Skóra nie rumieni się zbyt szybko tylko powoli nabiera rumianego koloru.