Odp: Figurki z czekolady
- Forum: Figurki z czekolady
biedroneczki napisał(a): Chciałam zrobić czekoladowego buta. Jaka czekolada będzie do tego najlepsza? Dodam, że to mój debiut
Odważna jesteś Pochwalisz się efektem?
Staż w Gotujmy: 3542 dni
Miasto: -
biedroneczki napisał(a): Chciałam zrobić czekoladowego buta. Jaka czekolada będzie do tego najlepsza? Dodam, że to mój debiut
Odważna jesteś Pochwalisz się efektem?
robaczek napisał(a): Chciałam zrobić ciasteczka o nazwie amoniaczki. Problem w tym, że nigdzie nie mogę znaleźć amoniaku do ich wykonania. Można go czymś zastąpić? A jeżeli nie to gdzie można nabyć taki amoniak?
Chyba nie da się go niczym zastąpić. Jak zamienisz amoniak na coś innego to ciastka nie będą już amoniaczkami Sprawdzałaś w sklepach typu a.l.g.o?
Mama chce mi dać zamrożone polskie kiwi. Wiem, że świeży owoc kiwi sprawia, że galaretka się nie zetnie. Nasze kiwi też ma takie właściwości?
biedroneczki napisał(a): Jaką obieraczkę do warzyw polecacie?
Ja mam dwie: metalową i ceramiczną. Uwielbiam obie choć ta ceramiczna jest trochę niebezpieczna. Przetnie wszystko łącznie z paznokciem.
U nas było -16. W niedzielę za to pojawiło się słońce. Pierwszy raz od kilku dni zrobiło się tak przyjemnie i wesoło.
ciasteczka napisał(a): Jak robicie rurki z kremem to owijacie foremki papierem do pieczenia czy nie jest to konieczne?
Dużo zależy od tego jakie masz foremki. Jak są nowe to wystarczy że je delikatnie natłuścisz i oprószysz mąką. Jak są "stare" jak świat tak jak moje, które mają ponad 50 lat to owiń je papierem do pieczenia.
Mam problem. Robiłam galaretki mięsne i mi się nie chcę zsiąść. Cały czas są płynne, choć wywar sam się ścinał. Teraz wą w lodówce już pół dnia i nic :/ Co mogło pójść nie tak?
skuter5 napisał(a): Jakiego używacie dresingu do sałatek z dodatkiem kurczaka? Ja zawsze robię z oliwy z oliwek, odrobimy octu winnego oraz przypraw typu sól i pieprz. Jaki sos lub dresing podkreślą smak mięsa i nie przytłumią reszty składników?
Możesz zrobić sos winegret Moim zdaniem jest najlepszy do takiej sałatki
robaczek napisał(a): Jaki dżem lub konfiturę dodajecie do marmolady różanej żeby można było nią przekładać ciastka?
Możesz dodać marmoladę wieloowocową byle była gładka, bo najłatwiej połączy się z różaną.
skuter5 napisał(a): Mam trzy puszki pomidorów ( pomidory są w kawałkach). Co mogę z nich wyczarować?
Możesz wyczarować pyszną zupę pomidorową