Odp: Odp: Mięso rosołowe

Zależy jakiego mięsa używasz Można z niego przygotować wiele pyszności np.: farsze, pasztety

Odp: Odp: Mrożenie pączków

Mroziłam kilka razy, ale już nie smakują tak dobrze jak przed mrożeniem. Miałam je trzy tygodnie w zamrażarce. Dłużej nie mroziłam.

Odp: Odp: Odp: Pączki

Też tak robię. Ja też daję marchewkę

Odp: Odp: Gorzka marchewka

Takie marchewki to ostatnio jakaś plaga. Najgorsze jest jak trafią się w warzywach przygotowanych na sałatkę.

Odp: Odp: Odp: Polskie kiwi

Bardzo Ci dziękuję za cenne wskazówki.

Obiad z teściami

W niedzielę będziemy mieć teściów na obiedzie. Macie pomysł co podać żeby ich zaskoczyć i żeby im smakowało?

Odp: Warzywa do faszerowania

Ja lubię faszerowaną cukinię i paprykę. 

Odp: Ziemniaki na sałatkę

biedroneczki napisał(a): Jaka odmiana ziemniaków jest najlepsza do sałatek?

W marketach możesz kupić pakowane w siatki ziemniaki. Mają różne oznaczenia. Są do sałatek, do pieczenia, do gotowania itp. 

Jak podrasować schabowego

Zawsze schabowy występuje u nas w tej samej formie. Panierowany, usmażony i podany z ziemniakami i albo sałatką, surówką, buraczkami czy zasmażaną kapustą. Jak Wy podajecie schabowego? Jak go podrasować żeby był inny niż zawsze?

Farsz z kaszy gryczanej

Macie przepis na farsz do pierogów z dodatkiem kaszy gryczanej? Znalazłam i wypróbowałam kilka ale były suche i takie jakieś nieprawe mimo, że próbowałam je podrasować przyprawami.