Odp: Odp: Mięso rosołowe
- Forum: Mięso rosołowe
Zależy jakiego mięsa używasz Można z niego przygotować wiele pyszności np.: farsze, pasztety
Staż w Gotujmy: 3443 dni
Miasto: -
Zależy jakiego mięsa używasz Można z niego przygotować wiele pyszności np.: farsze, pasztety
Mroziłam kilka razy, ale już nie smakują tak dobrze jak przed mrożeniem. Miałam je trzy tygodnie w zamrażarce. Dłużej nie mroziłam.
Też tak robię. Ja też daję marchewkę
Takie marchewki to ostatnio jakaś plaga. Najgorsze jest jak trafią się w warzywach przygotowanych na sałatkę.
Bardzo Ci dziękuję za cenne wskazówki.
W niedzielę będziemy mieć teściów na obiedzie. Macie pomysł co podać żeby ich zaskoczyć i żeby im smakowało?
Ja lubię faszerowaną cukinię i paprykę.
biedroneczki napisał(a): Jaka odmiana ziemniaków jest najlepsza do sałatek?
W marketach możesz kupić pakowane w siatki ziemniaki. Mają różne oznaczenia. Są do sałatek, do pieczenia, do gotowania itp.
Zawsze schabowy występuje u nas w tej samej formie. Panierowany, usmażony i podany z ziemniakami i albo sałatką, surówką, buraczkami czy zasmażaną kapustą. Jak Wy podajecie schabowego? Jak go podrasować żeby był inny niż zawsze?
Macie przepis na farsz do pierogów z dodatkiem kaszy gryczanej? Znalazłam i wypróbowałam kilka ale były suche i takie jakieś nieprawe mimo, że próbowałam je podrasować przyprawami.