Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)
Odp: Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie
Henia napisał(a): Dziewczyny, oprócz tego,że piszecie na forum zgłoście tę sprawę Tit - koniecznie WSZYSTKIE. Nasze zgłoszenia mogą jej wydawać się przesadzone albo tendencyjne, a jak zobaczy, jaki ogrom szkód one robią, może szybciej podejmie decyzję.Ja dzisiaj od Sandry S. też zarobiłam 1.Szkoda, ze nie wiem co nie spodobało jej się w mojej zupie grzybowej z zacierkami.
Henia, jak Ty nic nie rozumiesz! Twoja zupa za mało grecka jest
Odp: Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie
Papaja napisał(a): Ponieważ pewne osoby posądziły mnie o to że zdjęcia w moich przepisach są skanowane a nie jest to prawdą postanowiłam napisać o tym publicznie gdyż nie mam nic do ukrycia. Zdjęcia robię aparatami w telefonach i raz wychodzą lepiej a raz gorzej a co do skanera to nawet nie mam go w domu i nie korzystam z tego typu urządzeń.
Persik, nie rozśmieszaj mnie bo jestem zaziębiona i mam od gorączki spierzchnięte wargi...
Oszukujesz i kombinujesz jak zwykle i w kolejnym już wcieleniu więc chociaż się nie odzywaj
Odp: Witam, witam kto sie ze mna przywita, mam cos slodkiego ;P
już mi wpadło w oko zdjęcie tych babeczek na głównej stronie :-) śliczne!
Odp: Święta "za pasem"
- Forum: Święta "za pasem"
to nawet nie chodzi o to, że taniej, ale czasami coś akurat wpadnie w oko z myślą o konkretnej osobie - kupię, zachomikuję i przed świętami nie muszę wymyślać byle czego na szybko
Odp: Czas na pierniczenie....
- Forum: Czas na pierniczenie....
poproszę przepis i szczegóły przygotowania - nigdy jeszcze nie robiłam takiego dojrzewającego ciasta a mam na to wielką ochotę
Odp: Odp: Konkurs fotograficzny Jane Austin
ja nie startuję bo nie mam koncepcji na takie dania - troszkę dla mnie przekombinowane albo to może wina języka jakim są pisane...po prostu brak weny
A poza tym żeby startować ze zdjęciami do kalendarza to trzeba mieć pewnej jakość sprzęt fotografujący bo zdjęcie, które na portalu wygląda dobrze po powiększeniu w kalendarzu już takie nie będzie - i nie mówcie, że tak nie jest bo już miałam do czynienia z tym problemem. Aparat mam stareńki i słabiutki, i wyżej nie podskoczę...
A nagrody? Cóż, czasami ważniejszy jest sam start - dla satysfakcji, dla samego dreszczyku emocji czy się uda zająć dobre miejsce...ale pewnie wiecie lepiej...
Odp: Technicznie
- Forum: Technicznie
jest taka możliwość poprzez edycję zatwierdzonego już przepisu - możesz go edytować wchodząc z listy przepisów w swoim profilu (po prawej stronie każdego powinna być taka lupa), jak edytujesz to możesz zrobić akapity, pogrubienia, podkreślenia a przepis trafia do kolejnego zatwierdzenia
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
truskawki to z wiekiem mogą co najwyżej nabrać...pleśni ale zgadzam się, że Bahus jakiś taki strasznie wścibski się zrobił
Odp: Identyfikacja potrawy - pomóżcie, proszę znaleźć nazwę...
Z Twojego opisu przychodzą mi na myśl meksykańskie empanadas, robione z ciasta jakby kruchego i wypełniane właściwie dowolnym nadzieniem, także warzywnym. Potem piecze się je albo smaży w głębokim tłuszczu...
Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?
- Forum: co dzisiaj na obiad?
Mamulka, sprecyzuj na które i czyje kotleciki chciałabyś przepis bo Twój post zapisał się na końcu wątku