Barszcz
- Forum: Barszcz
Co zrobić żeby barszcz czerwony miał śliczną i intensywna barwę? Mi wychodzi zawsze blady. Bez wyrazu
Staż w Gotujmy: 3238 dni
Miasto: -
Co zrobić żeby barszcz czerwony miał śliczną i intensywna barwę? Mi wychodzi zawsze blady. Bez wyrazu
Przy zakładaniu kablówki monter na końcówkę kabla nałożył coś jakby zacisk, który sprawia, że kabel się nie strzępi i nie wylatuje. Możne gdzieś kupić takie coś czy to tylko takie firmy mają?
mocsłodkości napisał(a): Zastanawiam się nad zakupem nakłuwacza do mięs. Warto go nabyć czy lepszy jest tradycyjny tłuczek?
Ja miałam, ale się rozleciał :/ Nie był w stanie sprostać 2 kg schabu Wolę tłuczek
Też się chętnie dowiem jak się takie urządzenie spisuje
Olej rzepakowy
Dzięki. Wypróbuję oba pomysły Galaretek u mnie tyle, że mogłabym wieżę z nich zrobić
biedroneczki napisał(a): Robił ktoś panierkę do kotletów ze świeżej bułki? Jeden z kucharzy w swoim programie często takiej używa. Dodaje też do niej świeże zioła.
Mnie ta panierka raczej odstrasza. Może do pieczenia w piekarniku bym jej użyła, ale do smażenia wątpię.
Jak ulepić pociąg z masy cukrowej? Ma ktoś jakiś pomysł? Jam Ci antytalent w tych sprawach
Dzięki za pomoc. Odłączę ten nieszczęsny kabel i ponownie podłączę. Jak to nie pomoże to pójdę do punktu i powiem jaka jest sprawa.
lukrowanepierniczki napisał(a): Przygotowałam do obiadu puree z ziemniaków. Nie wiem czemu, ale jest ono strasznie wodniste. Można je przez słomkę jeść Da się je uratować? Dałam je do lodówki, a do obiadu frytki jak nigdy podałam.
Może miałaś kiepskie ziemniaki?