Miodownik
- Forum: Miodownik
Jaki macie czas i temperaturę pieczenia blatów do tego ciasta? Ja mam stary przepis i mi przy podanej w nim temperaturze wychodzą tak twarde blaty, że po tygodniu nawet nie miękną :/
Staż w Gotujmy: 2939 dni
Miasto: -
Jaki macie czas i temperaturę pieczenia blatów do tego ciasta? Ja mam stary przepis i mi przy podanej w nim temperaturze wychodzą tak twarde blaty, że po tygodniu nawet nie miękną :/
Przez zamrożeniem liści szpinaku umyć je czy zamrozić takie nie myte?
Jak robicie sałatkę z brokułami to dajecie surowe brokuły czy najpierw je gotujecie?
W sklepie zauważyłam słoiki z pokrojonymi drobną kostkę ogórkami. Jak myślicie udadzą się takie ogórki domowym sposobem?
Jak robicie zupę dyniową to stawiacie na zupę w łagodnym wydaniu czy może z ostrą nutą?
Jak uratować przesolony gulasz? Coś mi się za dużo soli dodało i teraz istna kopalnia soli
Zrobiłam śledzie solone w zalewie z oleju. Jak długo mogę je przechowywać?
Próbował ktoś zrobić pierogi z kaszanką? Zastanawiam się jak takie połączenie smakuje i czy warto się zabawić, by je zrobić.
biedroneczki napisał(a): Czym można udekorować tort? Solenizant nie chce śmietany więc dekoracja musi bez tego składnika. Macie jakiś pomysł?
A może masa z mascarpone?
biedroneczki napisał(a): Jak ugotuję te ziemniaki to one nadal będą fioletowe czy stracą kolor i będą takie wyblakłe?
U nas w markecie miały być, ale ich chyba nie przywieźli. Przynajmniej ja ich nie widziałam, a szkoda, bo z chęcią bym ich spróbowała