Eklerki - ciasto parzone
- Forum: Eklerki - ciasto parzone
W jakiej temperaturze pieczecie eklerki? Macie ustawiony termoobieg czy grzanie góra dół?
Staż w Gotujmy: 3087 dni
Miasto: -
W jakiej temperaturze pieczecie eklerki? Macie ustawiony termoobieg czy grzanie góra dół?
Zamroziłam gołąbki i teraz mam dylemat. Mam je rozmrozić i odgrzać czy takie zamrożone wstawić do sosu pomidorowego i w nim podgrzewać?
Macie pomysł na gry na imprezę towarzyską? Zaproszono nas na taką imprezę i nie wiemy jaką grę można zabrać, a każdy ma ze sobą jakąś przynieść. Jakieś pomysły?
Powiedzcie mi. Wam też resetuje się dekoder jak wycieracie kurze na nim lub obok niego? Ja gotowa jestem zrezygnować z wycieranie na nim kurzu, bo co go dotknę, on się resetuje i wszystkie nagrania z dysku tracę :/
Czego używacie do czyszczenia wnętrza Waszego piekarnika? Ja nie mogę doczyścić go po ostatnim pieczeniu kaczki Wygląda strasznie
biedroneczki napisał(a): robaczek napisał(a): Czego używacie do czyszczenia wnętrza Waszego piekarnika? Ja nie mogę doczyścić go po ostatnim pieczeniu kaczki Wygląda strasznie
Spróbuj mieszanki sody, octu i płynu do naczyń. Potem dokładnie przemyj wodą i wysusz. Moja mama tak robi.
Dzięki, Spróbuję. Mam nadzieję, że to pomoże
misia5 napisał(a): robaczek napisał(a): Dzięki za pomoc. Odłączę ten nieszczęsny kabel i ponownie podłączę. Jak to nie pomoże to pójdę do punktu i powiem jaka jest sprawa.
Jasne. Zawsze lepiej sprawdzić. Może akurat coś się poluzowało i ponowne podłączenie spowoduje, że problem zniknie. Tylko odepnij przy wyłączonym dekoderze inaczej stracisz wszystkie nagrania.
Miałaś rację. Skończyło się na wymianie kabla. Teraz wszystko działa
Mi się wszystko smażone na głębokim tłuszczu (nie licząc frytek) przypala Jestem do niczego jeśli chodzi o te słodkości.
mocsłodkości napisał(a): Smażę na oleju. Choć to pieczenie jest kuszące. Jednak strach przed przepieczeniem jest większy
Smażę na oleju
Próbował ktoś innych płatków do panierki? Czy tylko te kukurydziane się nadają?