Odp: Dekoracja stołu na święta

robaczek napisał(a): Jak dekorujecie Wasze stoły na święta? Stawiacie na świeże kwiaty ( teraz to chyba jedynie z kwiaciarni bo nawet jednego tulipana teraz nie uświadczysz) czy sztuczne? A może jeszcze coś innego.

My mieliśmy bukszpan i gałązki bazi, a na nich powieszone były małe kolorowe jajeczka.

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas zimowo się zrobiło. Wielkanoc pod znakiem śniegu :/

Odp: Kartki świąteczne

robaczek napisał(a): Wysyłacie do rodziny, znajomych i przyjaciół kartki świąteczne? Przyznajcie się ile w tym roku ich wysłaliście

Jasne Wracamy do starej tradycji

Kisiel czy budyń

Jak myślicie zamiast mąki ziemniaczanej lepiej dać kisiel czy budyń?

Odp: Odp: Wytrawne ciastka z serem

robaczek napisał(a): Chciałabym zrobić kruche ciasteczka.

Możesz dodać jakiś ostry. W sklepie zapytaj o rodzaje sera. Jeżeli sprzedawca się zna na tym co sprzedaje doradzi Ci, który ser będzie najlepszy

Odp: Bita śmietana

robaczek napisał(a): Czym utrwalacie bitą śmietanę, którą dajecie na ciasto? Ostatnio po dodaniu żelatyny mogłam nią rzucać Przesadziłam z ilością Miałam śmietanowe kangurki

Możesz dodać śmietanę Śnieżkę

Odp: Pierogi z serem

lukrowanepierniczki napisał(a): Nada się ser z wiaderka do pierogów?

Zdecydowanie wolę z sera z kostki. Ten z wiaderka jest tak rzadki, że oszaleć można. robiłem pierwszy raz pierogi z serem i użyłem tego z wiaderka. Do dzisiaj się z siebie śmieję, bo nie było co jeść W zasadzie było. Tylko nie pierogi a ugotowane ciasto

Zielona herbata

Przy robieniu babki herbacianej dodawał ktoś z Was może zieloną herbatę? Jeśli tak to w jakim stopniu wpłynęła ona na smak babki?

Bułki czosnkowe

Macie może przepis na bułki czosnkowe? Nie chodzi o czosnek dodawany do ciasta ale o bułki pieczone z czymś w rodzaju pasty z czosnku i chyba pietruszki.

Brzuszki z łososia

Co można zrobić z brzuszków wędzonego łososia? Są smaczne same w sobie ale trochę słone więc wolałbym je z czymś połączyć. Macie jakieś pomysły?