Młody jęczmień
- Forum: Młody jęczmień
Na sklepowych półkach pełno młodego jęczmienia. Do czego można go użyć?
Staż w Gotujmy: 4762 dni
Miasto: -
Na sklepowych półkach pełno młodego jęczmienia. Do czego można go użyć?
Jak myślicie zamiast mąki ziemniaczanej lepiej dać kisiel czy budyń?
robaczek napisał(a): Chciałabym zrobić kruche ciasteczka.
Możesz dodać jakiś ostry. W sklepie zapytaj o rodzaje sera. Jeżeli sprzedawca się zna na tym co sprzedaje doradzi Ci, który ser będzie najlepszy
robaczek napisał(a): Czym utrwalacie bitą śmietanę, którą dajecie na ciasto? Ostatnio po dodaniu żelatyny mogłam nią rzucać Przesadziłam z ilością Miałam śmietanowe kangurki
Możesz dodać śmietanę Śnieżkę
lukrowanepierniczki napisał(a): Nada się ser z wiaderka do pierogów?
Zdecydowanie wolę z sera z kostki. Ten z wiaderka jest tak rzadki, że oszaleć można. robiłem pierwszy raz pierogi z serem i użyłem tego z wiaderka. Do dzisiaj się z siebie śmieję, bo nie było co jeść W zasadzie było. Tylko nie pierogi a ugotowane ciasto
Przy robieniu babki herbacianej dodawał ktoś z Was może zieloną herbatę? Jeśli tak to w jakim stopniu wpłynęła ona na smak babki?
Macie może przepis na bułki czosnkowe? Nie chodzi o czosnek dodawany do ciasta ale o bułki pieczone z czymś w rodzaju pasty z czosnku i chyba pietruszki.
Co można zrobić z brzuszków wędzonego łososia? Są smaczne same w sobie ale trochę słone więc wolałbym je z czymś połączyć. Macie jakieś pomysły?
Mam obieraczkę ceramiczną. Jest genialna. Polecam
Z czym podajecie takie placuszki?