Młody jęczmień

Na sklepowych półkach pełno młodego jęczmienia. Do czego można go użyć?

Kisiel czy budyń

Jak myślicie zamiast mąki ziemniaczanej lepiej dać kisiel czy budyń?

Odp: Odp: Wytrawne ciastka z serem

robaczek napisał(a): Chciałabym zrobić kruche ciasteczka.

Możesz dodać jakiś ostry. W sklepie zapytaj o rodzaje sera. Jeżeli sprzedawca się zna na tym co sprzedaje doradzi Ci, który ser będzie najlepszy

Odp: Bita śmietana

robaczek napisał(a): Czym utrwalacie bitą śmietanę, którą dajecie na ciasto? Ostatnio po dodaniu żelatyny mogłam nią rzucać Przesadziłam z ilością Miałam śmietanowe kangurki

Możesz dodać śmietanę Śnieżkę

Odp: Pierogi z serem

lukrowanepierniczki napisał(a): Nada się ser z wiaderka do pierogów?

Zdecydowanie wolę z sera z kostki. Ten z wiaderka jest tak rzadki, że oszaleć można. robiłem pierwszy raz pierogi z serem i użyłem tego z wiaderka. Do dzisiaj się z siebie śmieję, bo nie było co jeść W zasadzie było. Tylko nie pierogi a ugotowane ciasto

Zielona herbata

Przy robieniu babki herbacianej dodawał ktoś z Was może zieloną herbatę? Jeśli tak to w jakim stopniu wpłynęła ona na smak babki?

Bułki czosnkowe

Macie może przepis na bułki czosnkowe? Nie chodzi o czosnek dodawany do ciasta ale o bułki pieczone z czymś w rodzaju pasty z czosnku i chyba pietruszki.

Brzuszki z łososia

Co można zrobić z brzuszków wędzonego łososia? Są smaczne same w sobie ale trochę słone więc wolałbym je z czymś połączyć. Macie jakieś pomysły?

Odp: Obieraczka

Mam obieraczkę ceramiczną. Jest genialna. Polecam

Odp: Odp: Odp: Odp: Ser do placuszków serowych

Z czym podajecie takie placuszki?