Wiosenne ptaki

Wiosna idzie już na całego. Powoli zlatują się ptaki, które końcem lata odleciały do ciepłych rejonów świata. Jakich skrzydlatych przyjaciół można już u Was zobaczyć?

Gulasz z szynki

Planuję zrobić gulasz z szynki wieprzowej. Kupiłem ładny kawałek tego mięsa Zastanawiam się tylko czy mięso nie będzie za suche. Jak myślicie?

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jaką macie pogodę za oknem?

U nas sypało i przez chwilę było biało, ale śnieg się stopił. Teraz chyba już nie sypie. Może się ta pogoda zmieni na lepsze, bo lato tej wiosny już było, a teraz zima nastała :/

Owoce w czekoladzie

Jakie owoce będą się nadawały do zanurzania w płynnej czekoladzie? Chodzi o coś w rodzaju fondue. Czekolada musi przyczepić się do owoców, a nie spłynąć jak woda po kaczce

Coleslaw

Jak robicie surówkę coleslaw? Próbowałem kilka razy i zawsze miałem wrażenie, że czegoś mi w niej brakuje.

Pizza na słodko jak zrobić?

Moje siostrzenice marzą o pizzy na słodko. Robił ktoś taką? Jest to wykonalne? Wujek chce być kreatywny i zachwycić dzieci Będę więc wdzięczny za wszelką pomoc

Odp: Odp: Odp: Rumiane ciasto drożdżowe

Dzięki za rady. Skorzystam w weekend, bo będę robił drożdżowe paszteciki z mięsno warzywnym nadzieniem. Ciekaw jestem efektu

Odp: Sos tatarski

biedroneczki napisał(a): Zrobiłam dzisiaj, a w zasadzie to wczoraj sos tatarski i wyszedł mi makabrycznie rzadki jak go zagęścić?

Mistrzem nie jestem, ale wydaje mi się, że jak dodasz do niego np. więcej pieczarek i ogórków stanie się bardziej gęsty

Odp: Odp: Odp: Odp: Podroby

Też bym tego nie zjadł. Inne podroby bez problemu, choć ostatnio część z nich stała się unikalna i ciężko ją zdobyć.

Odp: Scukrzony miód

robaczek napisał(a): Zapomniałam o słoiku miodu. Stał sobie i stało i się scukrzył. Da się coś zrobić żeby go "naprawić".

Ogrzej go Jak będziesz coś piekła to jak wyłączysz piekarnik wstaw do niego słoik z miodem Pod wpływem temperatury miód stanie się ponownie płynny. Co jakiś czas możesz przemieszać.