Kolorowe ciasteczka
- Forum: Kolorowe ciasteczka
Co zrobić żeby się ciasta skleiły i nie rozleciały przy krojeniu?
Staż w Gotujmy: 4761 dni
Miasto: -
Co zrobić żeby się ciasta skleiły i nie rozleciały przy krojeniu?
Agnieszka Rec napisał(a):
2 kisiele jabłkowe
1 galaretka zielona
10 dag masła Wykonanie: Zagotować 2,5 szkl. wody. W 1/2 szkl. zimnej wody rozmieszać kisiele. Wlać na gotującą się wodę. Ugotować kisiel mieszając. Gorący ściągnąć z ognia i rozpuścić w nim galaretkę zieloną. Gorący kisiel z rozpuszczoną galaretką zmiksować z masłem o temp. pokojowej,na gładką masę. Lekko przestudzić. Tylko taką o smaku lekko jabłkowym robiłam
Super. bardzo Ci dziękuję, za ten przepis. Wypróbuję go w najbliższy weekend. Dam znać co mi wyszło
W sklepie przy cukierni widziałem ciasto z masą jabłkową w kolorze zielonym. Jak taką masę zrobić w domu?
biedroneczki napisał(a): robaczek napisał(a): Jaka wędlina będzie najlepsza do przygotowania sałatki jarzynowej z wędliną?
Ja daję szynkę. Proszę w sklepie żeby mi ją panie pokroiły w 5 mm plastry, a ja je potem w domu kroję tak jak mi pasuje
Ja też dodaję szynkę. Mamy swoją ulubioną i używamy tylko jej
Widziałem niedawno na Gotujmy przepis z wykorzystaniem połówek jabłek. Może mi ktoś pomóc odszukać ten przepis?
Jak pieczecie w domu chleb lub bułki to robicie je na zakwasie czy na drożdżach?
Macie może przepis na muffinki bez dodatku masła lub margaryny?
Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet
Planuję zrobić sernik z chałwą. Jak myślicie zmniejszyć ilość cukru do masy serowej? Sama chałwa jest słodka więc myślę, że jak dodam cała porcję cukru to ciasto będzie mega słodkie i się przypali.
biedroneczki napisał(a): Jak przygotowujecie tort to jak grube są blaty biszkoptowe? Na zagranicznych filmikach biszkopt ma chyba 6-7 cm grubości.
U mnie najczęściej 2 cm.