Odp: Białka
- Forum: Białka
Dzięki za pomysły. Mam tyle białek, że oba pomysły wykorzystam Tylko je rozmrożę
Staż w Gotujmy: 4761 dni
Miasto: -
Dzięki za pomysły. Mam tyle białek, że oba pomysły wykorzystam Tylko je rozmrożę
biedroneczki napisał(a): biedroneczki napisał(a): Jak uzyskać śliczny żółty kolor rosołu?
Moja mama obsmaża na suchej patelni skrzydełka i udka z kurczaka. Daje je do garnka. Na tym co się wytopiło przesmaża warzywa. Jak będą rumiane dorzuca do mięsa zalewa wodą dodaje liścia laurowego, angielskie ziele i gotuje na wolnym ogniu aż rosół będzie idealny
Ciekawy pomysł z tym obsmażaniem. Muszę go kiedyś wypróbować.
mocsłodkości napisał(a): W tym roku zima jak nigdy dopisuje (no może czasem znika, ale jednak śniegu wszędzie sporo było, a w niektórych rejonach kraju jest go sporo i jeszcze dosypuje). Naszły mnie wspomnienia z dzieciństwa kiedy to zimy faktycznie były zimami. Było śniegu po pas, Mróz malował wzory na szybach. Wszędzie były bałwany. Bitwy na śnieżki. Zjazdy na workach (niekontrolowane - worek i tak jechał gdzie chciał) Odważni igloo budowali Jakie macie wspomnienia z zimy?
Zjazdy na dętkach do traktora Wojny na śnieżki z sąsiadami Kulig Zjadanie sopli lodu Próby wrzucenia śnieżek do komina (nikomu się nie udało).
Co można przygotować na obiad, by we wszystkich przygotowaniach mogły brać udział dzieci? Będę gotował z dzieciakami siostry więc muszą wrócić bez szwanku i czyste Buraki odpadają
U Was też się tak pięknie biało zrobiło? Śnieg sypie i sypie Dzieciaki zachwycone. Sanki i jabłuszka poszły w ruch
biedroneczki napisał(a): Z czym podajecie kotlety mielone?
Zasmażana kapusta do tego pyszne pieczone ziemniaki (lub puree) i mielone
lukrowanepierniczki napisał(a): Przygotowałam do obiadu puree z ziemniaków. Nie wiem czemu, ale jest ono strasznie wodniste. Można je przez słomkę jeść Da się je uratować? Dałam je do lodówki, a do obiadu frytki jak nigdy podałam.
Ja bym postawił garnek na małym ogniu i cały czas mieszał, aż nadmiar wody odparuje. Jeśli zaś winne są ziemniaki to raczej nic się z tym nie da zrobić :/
lukrowanepierniczki napisał(a): Czym przyprawiacie robiony w domu popcorn? Posypujecie go tylko solą czy może macie jakąś super ekstra mieszankę przypraw?
Solą morską Czasem robimy na słodko, ale głównie z solą
robaczek napisał(a): Co zrobić żeby barszcz czerwony miał śliczną i intensywna barwę? Mi wychodzi zawsze blady. Bez wyrazu
A jakich używasz buraków?
lukrowanepierniczki napisał(a): Jak panierujecie mięso w płatkach kukurydzianych to smażycie je na oleju czy może pieczecie w piekarniku?
Ja smażę na niewielkiej ilości oleju. Kusi mnie upiec ale nie wiem jak długo i w jakiej temperaturze. Wolałbym jeść smaczne mięso anie czarne węgielki