Odp: Odp: Składanie naleśników :)
- Forum: Składanie naleśników :)
Ja robię rulony, albo składam w trójkąty
Staż w Gotujmy: 4928 dni
Miasto: -
Ja robię rulony, albo składam w trójkąty
Mam trzy paczki nadziewanych pierniczków. Jak myślicie nadadzą się one na spód sernika na zimno?
Mam dwa chlebki marcepanowe. Chciałem dodać je do ciasta na babkę orzechową. Jak myślicie nada się czy nic z tego nie wyjdzie?
Co robicie z barankiem, który trafił do koszyczka?
Można mrozić obsmażone pierogi?
Przyznajcie się jaki najśmieszniejszy żart komuś zrobiliście albo jakim żartem Was uraczono
Mojej mamie bardzo podobają się dekoracyjne świeczki, które wykonywane są w 100% przez człowieka, a nie maszyny. Ostatnio widziała w jednym programie jak powstaje taka cudna świeczka. Gdzie można taki świeczki kupić?
mocsłodkości napisał(a): Z czego najczęściej przygotowujecie lukier na wypieki? Robicie go na bazie białka, mleka, wody, a może jeszcze czegoś innego?
Ja robię na białku.
biedroneczki napisał(a): Na czym najczęściej smażycie jajecznicę? Robicie ją na maśle czy może na przesmażonym boczku? A może jeszcze inaczej?
Ja robię na boczku. Czasem przesmażam cienką kiełbasę i na tym robię jajecznicę
skuter5 napisał(a): biedroneczki napisał(a): Jak robicie masę budyniową to robicie ją z budyniu w proszku czy sami go przygotowujecie?
Ostatnio sam zrobiłem Nie lada wyczyn, bo mi ostatnio te masy nie chcą wyjść :/
A Wam wychodzą masy z kupnego budyniu? Mi ostatnio się ciągle rozwarstwiają. A jak zrobiłem sam budyń (coś mnie natchnęło i go sam zrobiłem) to masa wyszła i była super lekka i puszysta.