Lody arbuzowe
- Forum: Lody arbuzowe
Próbował ktoś zrobić lody z arbuza? Zastanawiam się nad zmiksowaniem go i przecedzeniem przez sitko, a potem dodać ubitą na sztywno kremówkę. Nie wiem tylko czy to zda egzamin. Jak myślicie?
Staż w Gotujmy: 5030 dni
Miasto: -
Próbował ktoś zrobić lody z arbuza? Zastanawiam się nad zmiksowaniem go i przecedzeniem przez sitko, a potem dodać ubitą na sztywno kremówkę. Nie wiem tylko czy to zda egzamin. Jak myślicie?
Podajecie na imprezach paluszki czy to już zamierzchłe czasy i tylko nasi rodzice nałogowo je kupowali na wszelkiego rodzaju imprezy?
Co zrobić żeby ciasto bananowe było puszyste a nie zbite i twarde? Mi zawsze taki klocek wychodzi
Co zrobić żeby po dodaniu przesmażonych wiśni do masy ona nie zrobiła się za rzadka?
Jakiej deski używacie podczas krojenia produktów? Wolicie drewnianą, szklaną a może z tworzywa sztucznego?
Jak gotujecie makaron to dodajecie do wody olej?
Korzystacie z przesiewaczy do mąki czy wolicie sitko? Warto się w nie zaopatrzyć czy to zbędny kuchenny gadżet?
Co zrobić, by grubo pokrojone orzechy dodane do ciasta były miękkie, a nie twarde jak kamień?
Jak zrobić masę do rurek z parzonych białek? Nie pamiętam jak się ją robiło Wiem, że ubijało się białka w mice położonej nad parą i nic więcej
ciasteczka napisał(a): Mam dwa litry maślanki. Co pysznego można z niej wyczarować? Macie jakieś sprawdzone przepisy z jej wykorzystaniem?
Jest ciasto, do zrobienia, którego potrzebna jest maślanka Pyszne są też placuszki z maślanki