Odp: Odp: Składanie naleśników :)

Ja robię rulony, albo składam w trójkąty

Nadziewane pierniczki

Mam trzy paczki nadziewanych pierniczków. Jak myślicie nadadzą się one na spód sernika na zimno?

Chlebek marcepanowy

Mam dwa chlebki marcepanowe. Chciałem dodać je do ciasta na babkę orzechową. Jak myślicie nada się czy nic z tego nie wyjdzie?

Baranek z koszyczka

Co robicie z barankiem, który trafił do koszyczka?

Obsmazone pierogi

Można mrozić obsmażone pierogi?

Prima aprilis :)

Przyznajcie się jaki najśmieszniejszy żart komuś zrobiliście albo jakim żartem Was uraczono

Dekoracyjne świeczki

Mojej mamie bardzo podobają się dekoracyjne świeczki, które wykonywane są w 100% przez człowieka, a nie maszyny. Ostatnio widziała w jednym programie jak powstaje taka cudna świeczka. Gdzie można taki świeczki kupić?

Odp: Lukier

  • Forum: Lukier

mocsłodkości napisał(a): Z czego najczęściej przygotowujecie lukier na wypieki? Robicie go na bazie białka, mleka, wody, a może jeszcze czegoś innego?

Ja robię na białku.

Odp: Jajecznica

biedroneczki napisał(a): Na czym najczęściej smażycie jajecznicę? Robicie ją na maśle czy może na przesmażonym boczku? A może jeszcze inaczej?

Ja robię na boczku. Czasem przesmażam cienką kiełbasę i na tym robię jajecznicę

Odp: Odp: Masa budyniowa

skuter5 napisał(a): biedroneczki napisał(a): Jak robicie masę budyniową to robicie ją z budyniu w proszku czy sami go przygotowujecie?

Ostatnio sam zrobiłem Nie lada wyczyn, bo mi ostatnio te masy nie chcą wyjść :/

A Wam wychodzą masy z kupnego budyniu? Mi ostatnio się ciągle rozwarstwiają. A jak zrobiłem sam budyń (coś mnie natchnęło i go sam zrobiłem) to masa wyszła i była super lekka i puszysta.