Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Lukier B-52

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lukier ozdobny z nutką likieru pomarańczowego. Idealny do dekoracji każdego ciasta.

Lukier B-52

Składniki:

Lukier B-52

 

  • 85 g półsłodkiej czekolady
  • 30 ml likieru Irish Cream
  • 30 ml brandy pomarańczowej
  • 1 łyżeczka masła, stopionego
  • 2 żółtka
  • 400 g cukru pudru

Sposób przygotowania:

Lukier B-52
W garnku z podwójnym dnem roztopić czekoladę, wymieszać z likierami i masłem. Wmieszać jajka, ubijać podczas gotowania, aż sos zgęstnieje; natychmiast odstawić z ognia. Przełożyć do miksera, wmieszać cukier. Używać według potrzeby.

Tagi:

czekolada