szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Lukier maślany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lukier maślany do dekoracji babeczek

Lukier maślany Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lukier maślany

 

  • 50 g miękkiego masła
  • 200 g cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
  • 1 łyżka mleka

Sposób przygotowania:

Lukier maślany
Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy do niego na początku ok połowy cukru pudru i cukier z wanilią. Całość dokładnie miksujemy. Gdy krem zaczyna robić się gładki dosypujemy stopniowo cukier puder i dolewamy łyżkę mleka. Całość miksujemy aż do uzyskania gęstego ale jednolitego, gładkiego kremu. Przygotowanym kremem dekorujemy babeczki.
Lukier maślany
Potrzebne skłądniki to cukier puder mleko maslo i cukier z wanilią
Lukier maślany
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy aż do użyskania gładkiej masy
Lukier maślany
Przygotowanym lukrem dekorujemy babeczki.