beta

beta

Kucharz
[Przepisów: 11]

Lukrowany mazurek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ucieramy masło z połową cukru i żółtkami, łączymy z mąką i proszkiem do pieczenia, dodajemy pianę

Lukrowany mazurek

Składniki:

Lukrowany mazurek

 

  • 20 dag mąki tortowej
  • 12 dag masła
  • 15 dag cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • marmolada
  • kilka migdałów
  • polewa czekoladowa
  • lukier

 

Sposób przygotowania:

Lukrowany mazurek
Ucieramy masło z połową cukru i żółtkami, łączymy z mąką i proszkiem do pieczenia, dodajemy pianę z białek, zagniatamy i wkładamy rozwałkowane ciasto do wcześniej posmarowanej tłuszczem formy. Dekorujemy brzegi ciasta wciskając pozostałe ciasto. Pieczemy do momentu az ciasto będzie miało złoty kolor, w temp 180 stopni C. Po wystudzeniu kroimy ciasto w poprzek i przekładamy dżemem, na końcu sypiemy cukrem pudrem i dekorujemy bakaliami.

Tagi:

jajko jajka