bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Magdalenki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasteczka muszelki najprostsze. .

Magdalenki

Składniki:

Magdalenki

 

Sposób przygotowania:

Magdalenki
Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka i cukier ubić na krem. Mąke przesaic, połączyć z prowszkiem.delikatnie wmieszać do kremu.
dodać do masy. Wlac wystudzone masło, na końcu dodać skórkę otartą z cytryny i sok.
Nakładać do foremek do polowy wysokości. U mnie foremki duze, (wyszło mi 12 sztuk) wiec pieklam ok 15 minut, na małe foremki wystarczy 7 minut w 200st . Wyjac wystudzone.
Połowe posmarowalam lukrem cytrynoweym, druga połowe rozpuszczona czekoladą.
Pyszne i szybkei ciasteczka. Bedzie powtórka a e trochę inna.

Tagi:

jajko jajka