Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Makaron

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Jest zdrowy i pyszny.Pasuje zarówno do zup,jak i do innych dań,np.do zapiekanek.

Makaron

Składniki:

Makaron

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron
Mąkę przesiać przez sito.Pośrodku zrobić wgłębienie,w które wbić jajko,dodać 3-4 szczypty soli,1 łyżkę oleju oraz letnią(nie gorącą) wodę.Dokładnie wyrobić ciasto.Rozwałkować bardzo cienko.Kroić w pożądane makaroniki,przesypując mąką.Gotować makaron w osolonym wrzątku ok.3-4 min.,po czym przelać dokładnie zimną wodą,aby się nie sklejał.Przed podaniem makaron można przelać na sicie osolonym wrzątkiem.Pyszny,domowy makaron,dodatek do zup,zapiekanek oraz innych dań mięsnych,czy warzywnych.Można makaron po przygotowaniu ususzyć(niegotowany,przesypany mąką) i trzymać w pojemniku próżniowym)

Tagi:

jajko jajka