Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Makaron domowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajka do pół szklanki wody i dobrze rozmącić.

Makaron domowy

Składniki:

Makaron domowy

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron domowy
W mące zrobić wgłębienie, wlać jajka, dodać sól i starannie wyrobić ciasto. Ciasto musi być gęste, ale nadające się do rozwałkowania. Rozwałkowujemy na cienkie płaty i pozostawiamy do wysuszenia. Obsuszone ciasto kroimy na pasy o szerokości 15 cm. Każdy pas zwinąć i pokroić cienko na paski o szerokości 2 mm. Zagotować wodę z solą, rzucać makaron na gorącą wodę, ugotować i odcedzić. Przelać gorącą wodą, aby się nie skleił.

Tagi:

jajko jajka