eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Makaron Eli z sosem tuńczykowym

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszne danie na obiad lub ciepłą kolację.

Makaron Eli z sosem tuńczykowym

Składniki:

Makaron Eli z sosem tuńczykowym

 

  • 1 opakowanie makaronu penne-400 g(ja miałam Lubelli)
  • 2 puszki tuńczyka w oleju(kawałki)
  • 1 cebula
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 1 serek camembert-100 g
  • pieprz i sól do smaku
  • koperek posiekany

Sposób przygotowania:

Makaron Eli z sosem tuńczykowym
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Z tuńczyka odlać olej na rozgrzaną patelnię.Cebulę drobno posiekać,wrzucić na olej z tuńczyka i zeszklić.Wlać śmietanę do cebuli.Serek pokroić w kostkę,dodać do śmietany i zagotować.Do sosu wrzucić 1.5 puszki tuńczyka i jeszcze zagotować.Sos doprawić solą i pieprzem do smaku.Do sosu wrzucić ugotowany makaron i dokładnie wymieszać.Makaron rozłożyć na talerze,posypać koperkiem i resztą tuńczyka.Smacznego!

Tagi:

makaron