Sposób przygotowania:
Makaron jogurtowo-pietruszkowy
Przekładamy jogurt na gęste sitko, odsączamy nadmiar płynu (około 4 godz.). Kroimy na drobno pietruszkę.
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy odsączony jogurt, jajko, pietruszkę i sól. Zagniatamy ciasto.
Po 30 minutach wałkujemy na cienkie placki, podsypujemy mąką. Kroimy na dowolne kształty.
Gotujemy w osolonej wodzie, od wypłynięcia około 5 minut.
Podajemy z ulubionym sosem.
Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy odsączony jogurt, jajko, pietruszkę i sól. Zagniatamy ciasto.
Po 30 minutach wałkujemy na cienkie placki, podsypujemy mąką. Kroimy na dowolne kształty.
Gotujemy w osolonej wodzie, od wypłynięcia około 5 minut.
Podajemy z ulubionym sosem.