Makaron z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

polecam na obiadek makoran z grzybami;-)))

Makaron z grzybami

Składniki:

Makaron z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z grzybami
Grzyby oczyścić, opłukać, trzonki oskrobać, grzyby pokroić na plasterki. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Czosnek obrać, pokroić na cienkie plasterki. Cebulę przesmażyć na 2 łyżkach masła, gdy się zeszkli, dodać grzyby, smażyć, aż się zrumienią, i doprawić solą, pieprzem oraz sosem maggi. Zagotować 3 l wody, osolić, wrzucić makaron, zamieszać, gotować 6-12 minut zależnie od rodzaju makaronu, odcedzić, wymieszać z 1 łyżką masła oraz grzybami i podawać. Przed podaniem makaron można posypać 2 łyżkami utartego sera parmezanu.

Tagi:

makaron grzyby