Sposób przygotowania:
Makaron mocno serowy
1. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy. 2. Warzywa wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy, aż będą miękkie. Doprawiamy solą. 3.Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i wrzucamy do niego makaron z warzywami, mieszamy. 4. Sos: we wrzątku rozpuszczamy vegetę. 1 kulkę mozarelli kroimy w kostkę. W garnuszku z margaryny i mąki robimy zasmażkę. Następnie wlewamy bulion i całość dokładnie mieszamy trzepaczką. Gdy się połączy. dolewamy mleko i mieszamy. Podgrzewamy i wrzucamy mozarellę. Po chwili ściągamy z ognia. Sosem zalewamy makaron. Na wierzchu układamy pokrojoną w plastry drugą kulkę sera. 5. Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy, aż sos się ściągnie. Ok. 15 minut.