Sposób przygotowania:
Makaron penne z krewetkami
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Zawartość sosu 4 sery, rozprowadzić w wodzie, postawić na ogniu, zagotować mieszając. Krewetki wysypać na sitko, przelać gorącą wodą i dodać do sosu. Chwilkę razem pogotować. Zestawić z ognia, wlać śmietankę i ponownie mieszając krótko pogotować.
Makaron odcedzić, na wierzch wyłożyć porcję krewetek w sosie, posypać posiekanym koperkiem.
Zawartość sosu 4 sery, rozprowadzić w wodzie, postawić na ogniu, zagotować mieszając. Krewetki wysypać na sitko, przelać gorącą wodą i dodać do sosu. Chwilkę razem pogotować. Zestawić z ognia, wlać śmietankę i ponownie mieszając krótko pogotować.
Makaron odcedzić, na wierzch wyłożyć porcję krewetek w sosie, posypać posiekanym koperkiem.
montajka
Sarenka
góralka
Sarenko, na zdjęciu są farfalle oczywiście. Znowu zrobiłam "byka". Tak jak napisałam w jednym z przepisów "sul" :))) Przepraszam baaaardzo za pomyłkę. Szkoda, że w tych przepisach nie można wnosić poprawek, bo z szybkości często można się pomylić.
grazka
Kajoza
góralka
Krewetki bardzo krótko się gotuje, bo potem robią się "łykowate". Wystarczy 2 minutki i są gotowe :))
eli_555
Dorcia
ewa19614
Kajoza