góralka

góralka

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Makaron penne z krewetkami

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Danie, dla tych, którzy lubią owoce morza.

Makaron penne z krewetkami

Składniki:

Makaron penne z krewetkami

 

  • 1/2 paczki makaronu penne
  • 2 torebki sosu "Winiary" 4 sery z bazylią
  • 250 g mrożonych krewetek koktajlowych
  • posiekany koperek do posypania
  • 400 ml zimnej wody
  • 100 ml słodkiej śmietanki 18 %

Sposób przygotowania:

Makaron penne z krewetkami
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Zawartość sosu 4 sery, rozprowadzić w wodzie, postawić na ogniu, zagotować mieszając. Krewetki wysypać na sitko, przelać gorącą wodą i dodać do sosu. Chwilkę razem pogotować. Zestawić z ognia, wlać śmietankę i ponownie mieszając krótko pogotować.
Makaron odcedzić, na wierzch wyłożyć porcję krewetek w sosie, posypać posiekanym koperkiem.