Sposób przygotowania:
Makaron penne z sosem grzybowym
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy. Na patelni roztapiamy smalec, dodajemy cebulę oraz pokrojone grzyby, smażymy do momentu odparowania wody.
Wlewamy rosół i dusimy pod przykryciem przez 20-30 minut. sos doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, zagęszczamy mąka rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Sos zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt, mieszamy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowani, ugotowany makaron podajemy z sosem grzybowym.
Wlewamy rosół i dusimy pod przykryciem przez 20-30 minut. sos doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, zagęszczamy mąka rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Sos zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt, mieszamy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowani, ugotowany makaron podajemy z sosem grzybowym.