Sposób przygotowania:
Naleśniki z twarogiem i karmelizowanymi jabłkami
Ciasto;
Jajka rozkłócamy, stopniowo dodajemy mąkę, wodę i mleko. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Na koniec wlewamy olej i mieszamy. Smażymy na patelni naleśnikowej z obu stron.
Farsz;
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy jabłka, łyżkę masła i cukier. Karmelizujemy do miękkości jabłek, studzimy.
Do twarogu dodajemy wszystkie składniki i jabłka, mieszamy.
Wykładamy po 2 łyżki farszu na placki i zwijamy w rulon.
Podsmażamy na patelni z obu stron na złoto.
Smacznego
Jajka rozkłócamy, stopniowo dodajemy mąkę, wodę i mleko. Mieszamy do momentu uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Na koniec wlewamy olej i mieszamy. Smażymy na patelni naleśnikowej z obu stron.
Farsz;
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wrzucamy jabłka, łyżkę masła i cukier. Karmelizujemy do miękkości jabłek, studzimy.
Do twarogu dodajemy wszystkie składniki i jabłka, mieszamy.
Wykładamy po 2 łyżki farszu na placki i zwijamy w rulon.
Podsmażamy na patelni z obu stron na złoto.
Smacznego