Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z cukinią
Ziemniaki obrać zetrzeć na tarce dodać obraną startą cebule oraz ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę.
Dodać jajka, sól i pieprz do smaku oraz odrobinę przyprawy uniwersalnej.
Cukinie umyć, osuszyć a nastepnie zetrzeć na tarce grube oczka lekko zasolić i zostawić na 30 minut.
Po tym czasie odcisnąć nadmiar wody, odciśniętą cukinie dodać do masy ziemniaczanej, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
Na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki na złoty Kolor z obu stron.
Usmażone placki odsączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z jogurtem naturalnym.
Dodać jajka, sól i pieprz do smaku oraz odrobinę przyprawy uniwersalnej.
Cukinie umyć, osuszyć a nastepnie zetrzeć na tarce grube oczka lekko zasolić i zostawić na 30 minut.
Po tym czasie odcisnąć nadmiar wody, odciśniętą cukinie dodać do masy ziemniaczanej, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
Na rozgrzanym tłuszczu smażyć placki na złoty Kolor z obu stron.
Usmażone placki odsączać z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Podawać z jogurtem naturalnym.
kasia900
BozenaMatuszczyk
Ja również bardzo lubie to połączenie.;)
gusia1000