Sposób przygotowania:
Makaron penne ze szpinakiem
Wodę na makaron zagotować z solą i łyżką oleju. Ugotować w niej makaron w/g przepisu na opakowaniu.
Na oliwie z pomidorów suszonych podsmażyć chwilę czosnek, do którego wsypać mrożony szpinak. Przykryć pokrywką i dusić go do miękkości. Dodać pokrojone cząstki pomidorów suszonych, następnie śmietankę i pokruszony serek "Lazur". Podgrzewać do rozpuszczenia serka mieszając. W razie potrzeby można dolać oliwy z pomidorów.
Podawać natychmiast z ugotowanym makaronem.
Na oliwie z pomidorów suszonych podsmażyć chwilę czosnek, do którego wsypać mrożony szpinak. Przykryć pokrywką i dusić go do miękkości. Dodać pokrojone cząstki pomidorów suszonych, następnie śmietankę i pokruszony serek "Lazur". Podgrzewać do rozpuszczenia serka mieszając. W razie potrzeby można dolać oliwy z pomidorów.
Podawać natychmiast z ugotowanym makaronem.
p.haju
Muszę to zrobić, na razie 5 i do ulubionych.
Pozdrawiam :))
Jojo
Dorcia
grazka
luna
eli_555
gosiczek821
góralka
Oczywiście miało być "SÓL", a nie "SUL"
Książę z bajki