malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Makaron po włosku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Czosnek oraz zioła dodają potrawie niepowtarzalny smak. Warto więc zrobić więcej takiego makaronu, a gdy zostanie podać na kolację.

Makaron  po włosku

Składniki:

Makaron po włosku

 

  • pół kilograma mięsa mielonego
  • paczka makaronu typu świderki
  • 10 dag sera
  • 4łyżki ziół prowansalskich
  • 3 ząbki czosnku,
  • pół szklanki keczupu,
  • kostka bulion warzywny

Sposób przygotowania:

Makaron po włosku
Makaron gotujemy na pół twardo, mięso podsmażamy z czosnkiem solimy i dodajemy zioła. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Keczup mieszamy z pół szklanki bulionu warzywnego. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso przykrywamy makaronem i układamy ponownie warstwę mięsa,posypujemy wszystko serem i zalewamy keczupem, zapiekamy w piekarniku 20 min w temperaturze 180 stopni.